Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika


2024 balandžio 27, Šeštadienis
Pamokos vyksta be trikdžių Spausdinti
  
2009 gegužės 28, ketvirtadienis

Mums paskambinusi žiežmarietė (pavardės nepasisakė), tvirtino, kad į Žiežmarių vidurinę mokyklą atvažiuoja įvairios muzikos grupės, atskiri atlikėjai, buvęs netgi lėlių spektaklis atvežtas. ,,Blogai, kad visi tie koncertuotojai atvažiuoja pamokų metu ir pamokų metu vyksta renginiai, - piktinosi žiežmariškė.- Kurie mokiniai turi pinigų, eina į renginius, kiti ne. Tačiau vaikai džiaugiasi, kad nėra pamokų. Kiti ir visai iš mokyklos pabėga. Kur tai matyta?"- stebėjosi moteris. Ji minėjo, kad į mokyklą buvo atvažiavęs Anatolijus iš ,,Žvaigždžių" projekto, o štai tądien, kai skambino, turėjo atvažiuoti ,,Di Arči kodas"... ,,Pamanykit, 10 litų už bilietą. Kiti vaikai  pietų nevalgo, taupo centus,  kad  pasižiūrėtų koncertą", - sakė ji.

Ar taip gali būti, kad Žiežmarių vidurinėje taip įsismaginta linksmintis, dar nė vasaros atostogų nesulaukus? Juo labiau, kad tokie dalykai mokykloje, anot skambinusios, esą vyksta nuolat.  Nedelsdami paskambinome rajono Švietimo skyriaus vedėjai Rimutei Arlauskienei. Ta taip pat smarkiai nustebo:,,Mokyklos direktorė Ieva Mažulienė reikli ir tiesiog neįtikėtina, kad tokius dalykus leistų. Aš tuojau pat išsiaiškinsiu. Jūs man pranešėte naujieną. Jeigu faktai pasitvirtintų, bus kai kam negerai".
Nė pusvalandžiui po šio pokalbio nepraėjus, į redakciją paskambino Žiežmarių mokyklos direktorė Ieva Mažulienė: ,,Pamokų metu tikrai jokių renginių nebūna, - tvirtino ji.- Tiesa, ir dabar pas mus atvažiuoja magijos teatras ,,Di Arči kodas", buvo ir Anatolijus atvažiavęs. Labai gražiai su vaikais pabendravo, kartu padainavo, vaikus gamą dainuot mokė. Mokinukai buvo labai laimingi. Ne pas mus vienus  koncertai ir spektakliai atvažiuoja. ,,Di Arči kodas" pas mus atvažiavo iš Žaslių vidurinės, prieš tai turėjo pabūti Kaišiadorių A. Brazausko vidurinėje mokykloje". Tačiau direktorės tvirtinimu, pamokų niekas nenutraukia. Jokiu būdu. ,,Turime dvi ilgas pietų pertraukas - po valandą ir daugiau, todėl vaikai spėja ir pavalgyti, ir renginuką pasižiūrėti. Renginiai vyksta ir po pamokų. O pamokos - šventas dalykas",- sakė direktorė.
Tai mat. Ar reikėjo jaudintis ir ,,aliarmą" kelti? Žiežmarių vidurinė - miestelio viduryje. Gal pirmiausia galima buvo į mokyklą užsukti, išsiaiškinti? O kad vaikai gauna kultūrinių renginių mokykloje, džiaugtis reikia.
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2009 birželio 04, ketvirtadienis )