Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 gegužės 13, pirmadienis
Ketvirtasis EKKL turas: sumažėjo nelaimėjusių Kaišiadorių rajono komandų Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS, EKKL spaudos atstovas   
2023 lapkričio 24, penktadienis

Lygos debiutantai ,,Strėva“ (mėlyni-balti marškinėliai) iškovojo pirmąją pergalę. Igniaus Barausko nuotrauka
Lapkričio 14 dieną rungtynėmis Elektrėnuose startavo IV EKKL turas. Čia susitiko aikštės šeimininkai – komanda „Centauras“ (2–2) su svečiais iš Kaišiadorių „Fotokos“ (0-4). Šias rungtynes uraganiniu puolimu pradėjo jaunieji aikštės šeimininkai, kurie meistriškais metimais per pirmąją rungtynių dalį surinko net 60 taškų ir užsitikrino galingą 24 taškų persvarą. Tai reiškia, kad antroji pusė elektrėniškiams buvo tik formalumas, tad dar šiek tiek pasididinę persvarą laimėjo rungtynes galutiniu rezultatu 105:70. Kaišiadoriečiams labiau pasipriešinti nepadėjo ir tai, kad jie atkovojo net 64 kamuolius. Pralaimėtojų gretose rezultatyviausias ir naudingiausias buvo solidų dvigubą dublį surinkęs Arnas Gauba (20 tšk., 16 atk. kam., 24 naud. b).

Dar vienerios IV turo rungtynės tos pačios lapkričio 14-osios vakarą vyko Rumšiškėse, kur susitiko aikštės šeimininkų komanda „IDIP“ (4–0) ir svečiai – „Sodyba „Aktyvi Ramybė“ (3–1). Rungtynės vyko pakankamai rezultatyviai ir atkakliai nei vienai komandai nesugebant įgyti apčiuopiamesnės persvaros. Rungtynių likimas buvo sprendžiamas paskutinę minutę rezultatui esant 77:77. Ir, kai atrodė, kad rungtynės galbūt kelsis į pratęsimą, aikštės šeimininkų komanda pelnė keturis taškus be atsako ir iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 81:77.Naudingiausias ir rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Erikas Seniūnas (20 tšk., 21 atk. kam., 39 naud. b.). Jam gerai talkino kruoniškis Mantas Morkūnas – 10 taškų.
Lapkričio 15 dieną Elektrėnuose įvyko dar vienos IV turo rungtynės. Čia susitiko aikštės šeimininkai „Alternetas“ (1–3) su svečių komanda „Rumšiškės“ (3–1). Šias rungtynes geriau pradėjo svečiai, kurie, pataikydami beveik kas antrą metimą, po pirmojo kėlinuko jau turėjo vienuolikos taškų persvarą. Antrame kėlinuke „pabudo“ ir šeimininkai, kurie aplygino žaidimą ir po dviejų kėlinukų atsiliko ta pačia vienuolikos taškų persvara. Po ilgosios pertraukos žaidimas lyg ant svarstyklių, po kėlinį panašia persvara laimint tai vienai, tai kitai komandai. Tokia situacija naudingesnė buvo rumšiškėnams, kurie ir iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 96:84. Nugalėtojai pagerino šio sezono įmestų tritaškių rekordą – įmetė 20. Rezultatyviausiai ir naudingiausiai nugalėtojų komandoje sužaidė Karolis Babkauskas (25 tšk., 8/18 tritaškių., 7 rez. perd., 24 naud. b.).
IV turo rungtynės ketvirtadienio vakarą vyko ir Žiežmariuose, kur aikštės šeimininkų komanda „Žiežmariai“ (4-0) žaidė prieš svečius – komandą „TPA“ (1–3). Rungtynės nuo pat pradžių vyko lygiai ir atkakliai, į priekį įsiveržiant ir po kėlinį laimint tai vienai, tai kitai komandai. Po trijų kėlinių švieslentėje degė rezultatas 61:61, tai reiškė, kad rungtynių likimas spręsis ketvirtajame kėlinyje. Šią paskutinę rungtynių dalį šiek tiek geriau sužaidė savo sirgalių palaikomi žiežmariečiai, kurie ir iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 82:78, taip kartu su komanda „IDIP“ likdami be pralaimėjimų. Naudingiausiai ir rezultatyviausiai nugalėtojų gretose sužaidė Justinas Kursevičius (23 tšk., 6/12 tritaškių., 5 rez. perd., 29 naud. b.). Pralaimėtojų gretose naudingiausias ir rezultatyviausias buvo šiemet pirmas rungtynes už „TPA“ komandą žaidęs praėjusių metų reguliaraus sezono naudingiausias žaidėjas Ignas Mikulis (24 tšk., 6/8 tritaškių.,10 atk. kam., 5 rez. perd., 35 naud. b).
Paskutinės IV turo rungtynės lapkričio 19 dieną vyko Žiežmariuose, kur susitiko aikštės šeimininkai „Strėva“ (1–3) su svečiais iš Vievio – komandą „Žiedas“ (1–3). Pirma rungtynių pusė vyko lygiai, atkakliai ir nervingai, bet geriau sekėsi Vievio atstovams, kurie po šios dalies turėjo trapią dviejų taškų persvarą. Antrojoje rungtynių dalyje aikštės šeimininkai, į priekį vedami rezultatyviausio komandos žaidėjo Augustino Butkaus ir trigubo dublio ritmu žaidusio Audriaus Parniausko, perėmė iniciatyvą, neilgai trukus įsiveržė į priekį, persvarą išlaikė ir iškovojo pirmąją savo sezono pergalę rezultatu 71:67. Naudingiausias buvo Audrius Parniauskas (9 tšk., 8 rez. perd., 7 perimti kamuoliai., 19 naud.b.).

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2023 gruodžio 12, antradienis )