Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 gegužės 13, pirmadienis
Pasibaigė ir antrasis EKKL turas Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS, Kaišiadorių ,,Savingė“ spaudos atstovas   
2023 lapkričio 10, penktadienis

Arnas Gauba antrame ture buvo naudingiausias kaišiadorietis
Spalio 31 dieną prasidėjo antrasis EKKL turas. Vievyje susitiko aikštės šeimininkų komanda „Žiedas“ (1-1) prieš svečius iš Kaišiadorių „TPA“ (1-1). Šios rungtynės, komandoms puikiai atakuojant iš dvitaškio zonos, prasidėjo ir vyko lygiai, nei vienai komandai nesugebant įgyti dviženklės persvaros. Maža to, per pagrindinį laiką nugalėtojo išaiškinti nepavyko tačiau pratęsus žaidyneęs, užtikrinčiau sužaidė aikštės šeimininkai, iškovoję pergalę galutiniu rezultatu 78:70. Pralaimėtojų komandoje trys žaidėjai Justas Tilvikas, Marius Karpavičius ir Deividas Leonavičius įmetė po 14 taškų.

Lapkričio 5 dieną įvyko dar trys EKKL rungtynės. Pirmose rungtynėse, kurios vyko Kaišiadoryse susitiko aikštės šeimininkai komanda „Fotokos“ (0-2) prieš svečius komandą „Rumšiškės“ (1-1). Šios rungtynės ir visą kėlinį vyko lygiai ir atkakliai, tačiau po pirmo kėlinuko dviejų taškų persvara nugalėjo šių rungtynių favoritais nelaikomi „Fotokos“. Nuo antrojo kėlinuko, daugiausia startinių žaidėjų dėka, svečių puolimas užsikūrė ir svečiai greitai perėmė iniciatyvą: pradėjo tolti nuo savo varžovų, kol galiausiai, įmetę dar vieną šių metų sezono šimtuką, iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 101:78. 
Rezultatyviausiai ir naudingiausiai nugalėtojų komandoje sužaidė vieną solidžiausių dvigubų dublių surinkęs Lukas Piliponis (28 tšk., 22 atk. kam., 8 rez. perd., 44 naud.b). Verta išskirti jaunojo rumšiškėno Manto Mažeikos pasirodymą, kuris surinko dvigubą dublį (15 tšk., 11 atk. kam.). O tai šešiolikos metų jaunuoliui – išties solidu rezultatas.
„Fotokos“ komandoje rezultatyviausias ir naudingiausias buvo Arnas Gauba – (29 tšk., 12 atk. kam, 28 naud. b).
Antrosios lapkričio 5 dienos rungtynės jau vyko Žiežmariuose, kur susitiko aikštės šeimininkai komanda „Strėva“ (0-2) prieš svečius, lygos debiutantus, komandą Sodyba „Aktyvi Ramybė“. Čia nuo  pradžios rungtynių kontrolę į savo rankas perėmė svečiai, kurie, žaisdami komandinį žaidimą ir dvitaškius mesdami aukštu 60 procentų taiklumu, laimėjo pirmus tris rungtynių kėlinius ir to pakako iškovoti dar vienai pergalei rezultatu 77:56.  Pralaimėtojų komandoje rezultatyviausias ir naudingiausias buvo Rimgaudas Majauskas –  (13 tšk., 15 naud. b.).
Dar vienos  antrojo turo rungtynės pirmąjį lapkričio sekmadienį įvyko taip pat Žiežmariuose,  kur susitiko aikštės šeimininkai komanda „Žiežmariai“ (2-0) prieš svečius iš Elektrėnų „Alternetas“ (0-2). Šios rungtynės, nepaisant, kad svečiai į rungtynes atvyko tik šešiese, tris kėlinius vyko tarsi ant svarstyklių: po kėlinį vienaženkle persvara laimint tai vienai, tai kitai komandai, o nugalėtojas paaiškėjo tik po šešiolikos taškų persvara   žiežmariečių laimėtojo ketvirtojo kėlinio. Galutinis rezultatas 79:62 „Žiežmariai“ naudai. Nugalėtojų gretose naudingiausias buvo dvigubą dublį surinkęs Tomas Vainoris (13 tšk., 14 atk. kam., 26 naud.b.). Rezultatyviausias buvo Rokas Tamulevičius –17 taškų.
Paskutinės EKKL antrojo turo rungtynės vyko lapkričio 7 dieną Rumšiškėse, kur susitiko aikštės šeimininkų komanda „IDIP “ (2-0) prieš svečių iš Elektrėnų komandą „Centauras“ (1-1). Nuo pat rungtynių pradžios kontrolę į savo rankas paėmė aikštės šeimininkų komanda, kuri, puikiai pataikydama, ypač dvitaškius metimus, ir žaisdama gražų komandinį žaidimą vis labiau tolo nuo savo varžovų, kol  po dviejų kėlinių jau turėjo solidų 24 taškų pranašumą. Po ilgosios pertraukos jaunieji elektrieniečiai kiek įmanydami bandė vytis savo varžovus, kol galiausiai pralaimėjo rungtynes garbingu rezultatu 71:81. Nugalėtojų komandoje naudingiausias ir rezultatyviausias buvo visus 11 savo metimų iš žaidimo pataikęs ir net 4 sezono rekordus pagerinęs Erikas Seniūnas – įmestų tritaškių, įmestų dvitaškių, taškų ir naudingumo balų (31 tšk., 8/8 dvitaškių, 3/3 tritaškių., 17 atk. kam., 54 naud. b.).

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2023 lapkričio 21, antradienis )