Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 gegužės 13, pirmadienis
Startavo naujasis EKKL sezonas Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS   
2023 lapkričio 03, penktadienis

Spalio 25 dieną prasidėjo naujasis EKKL sezonas. Šiemet čempionate dalyvauja 8 komandos, kurios lygoje žaidė ir praėjusį sezoną: „IDIP“, „Rumšiškės“, „Žiežmariai“, „Fotokos“, „TPA“, taip pat debiutavo komanda „Strėva“ (visos komandos iš Kaišiadorių rajono). Elekrėniškiams, kaip ir pernai, atstovauja „Centauras“, „AlterNetas“, „Žiedas“ ir dar viena lygos naujokė – „Aktyvi ramybė“ iš Beižionių kaimo.


Sezono atidarymo rungtynės vyko Rumšiškėse. Čia susitiko aikštės šeimininkų komanda „Rumšiškės“ (0-1) ir svečiai, lygos debiutantai –„Sodyba „Aktyvi Ramybė“ (1-0).
Tris rungtynių kėlinius vyko lygi ir atkakli kova, o rungtynių nugalėtoją nulėmė ketvirtasis kėlinys, kurį svečiai laimėjo 13 taškų persvara, taip iškovodami pergalę galutiniu rezultatu 92:77. Pralaimėtojų komandoje naudingiausias ir rezultatyviausias buvo LKL ir NKL patirties turintis rumšiškėnas Karolis Babkauskas – 20 taškų. 19 naudingumo balų surinko Arvydas Ivanauskas. Antrosios rungtynės tą pačią spalio 25 dieną vyko jau Elektrėnuose, kur susitiko aikštės šeimininkų komanda „Alternetas“ (0-1) prieš svečius, praėjusio sezono nugalėtojus, komandą „IDIP“ (1-0). Šiose rungtynėse intriga buvo tik vieną kėlinuką, po kurio švieslentė rodė rezultatą 21:21. Nuo antrojo kėlinio svečių komanda „IDIP“, daugiausia starto penketo žaidėjų pastangomis, įsiveržė į priekį ir sulig kiekviena likusia rungtynių minute tik tolo nuo varžovų, kol galiausiai iškovojo triuškinančią pergalę rezultatu 105:77. Vienas rezultatyviausių buvo kaišiadorietis Lukas Aleksiūnas – 22 taškai.
EKKL pirmoji savaitė finišavo Žiežmariuose. Spalio 29 dieną čia susitiko aikštės šeimininkai, lygos debiutantai: komanda „Strėva“ (0-1) ir svečiai iš Kaišiadorių – komanda „TPA“(1-0). Rungtynių pradžioje lygos debiutantai kaip reikiant kibo senbuviams į atlapus ir po pirmojo kėlinuko turėjo trapią vieno taško persvarą. Antrajame kėlinyje varžovų komanda „pabudo“ ir žaisdama gražų komandinį rezultatyvų krepšinį, pataikydama kas antrą savo dvitaškį, sulig kiekviena likusia rungtynių dalimi vis labiau tolo nuo savo varžovų ir iškovojo triuškinančią pergale rezultatu 77:47. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Edgaras Žukauskas – 19 taškų. Pralaimėtojų komandoje naudingiausias buvo dvigubą dublį surinkęs Edgaras Kursevičius – 16 taškų.
Paskutinėse pirmojo turo rungtynėse tą pačią spalio 29 dieną susitiko aikštės šeimininkai „Žiežmariai“(1-0) ir svečių komanda „Fotokos“ (0-1). Rungtynes geriau pradėjo šeimininkų komanda, kuri, dažnai rotuodama žaidėjus ir iš visų distancijų mesdama pakankamai aukštu procentu, jau pirmajame kėlinyje bandė atitrūkti nuo varžovų, tačiau šie kiek įmanydama laikėsi. Tam daugiausia įtakos turėjo rezultatyvus ir naudingas iš čempionų „IDIP“ komandos atėjusio Arno Gaubos bei jam gerai talkinusio Aivio Radlinsko žaidimas. Tai leido „Fotokos“ pirmajame kėlinyje nuo varžovų atsilikti kovingu dešimties taškų atstumu. Nuo antrojo kėlinuko komanda „Žiežmariai“ įjungė aukštesnę pavarą, šiek tiek pristabdė varžovų lyderius ir pradėjo vis labiau tolti nuo varžovų. Tai leido šiai komandai iškovoti nesunkią pergalę rezultatu 92:59. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Lukas Jurkevičius – 24 taškai. Pralaimėtojų komandoje naudingiausias buvo Arnas Gauba – 20 taškų.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2023 lapkričio 21, antradienis )