Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 28, ketvirtadienis
Kaišiadorių rajono komandos ,,IDIP-Žemkausta“, ,,Žiežmariai“ ir ,,Fotokos“ jau ,,Vienybės“ lygos finalinėje dalyje Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS   
2023 kovo 31, penktadienis

Kovo 21  dieną Rumšiškėse „Vienybės“ lygos Didžiosios taurės  varžybose susitiko aikštės šeimininkai,  EKKL  komanda  „IDIP-Žemkausta“ su  svečiais iš Jonavos,  JKML komanda „Dumsiai“.

Rungtynės prasidėjo ir tris kėlinius komandoms panašiu procentu pataikant metimus, jonaviečiai visgi sugebėjo būti priekyje trapia
Antano Radlinsko nuotraukose – kol kas „vienybės“ lygoje pralaimėjimų nepatyrusi komanda „Žiežmariai“.
vienaženkle persvara – padėjo geresnės kovos dėl atšokusių kamuolių. Po trijų kėlinių jonaviečiai pirmavo penkiais taškais.. Ketvirtajame kėlinyje toliau vyko lygi kova, tačiau dabar geriau sekėsi „IDIP-Žemkausta“, kuri šiame kėlinyje ne tik pasivijo komandą „Dumsiai“, bet buvo ir trumpam įsiveržusi į priekį, o rungtynių likimas galėjo išsispręsti paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Likus iki rungtynių pabaigos trylikai sekundžių rezultatas dar buvo lygus, bet tada tritaškį įmetė naudingiausias šiose rungtynėse jonaviečių žaidėjas Vytautas Kružikas, ir pastarojo komanda įsiveržė į priekį. Neilgai trukus šeimininkų komandos snaiperis  Lukas Aleksiūnas paleidžią dar vieną savo tritaškį ir atstato lygybę. Pratęsime vyko tikros taškų lenktynės ir žaidimas be didesnės gynybos, jame labiau sekėsi komandai „Dumsiai“, kuri, pasiekusi šimto taškų žymą, iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 103:92.

Nugalėtojų komanda sužaidė paskutinį savo grupės etapo mačą ir iškovojo trečiąją pergalę iš keturių galimų, tad patenka Didžiosios taurės pusfinalį. Šioje komandoje naudingiausiai sužaidė net trisdešimt vieną metimą iš žaidimo metęs Vytautas Kružikas (44 tšk., 18 atk. kam., 5 rez. perd., 52 naud. b.). Netoli dvigubo dublio buvo Matas Baniulis (9 tšk., 16 atk. kam.). Pralaimėtojų komandoje naudingiausiai sužaidė Paulius Vilkas (28 tšk., 7 atk. kam., 6 rez. perd.,  4 perimti kamuoliai, 35 naud. b.). 23 taškus pridėjo Lukas Aleksiūnas.
Antrosiose Kovo 21 dienos rungtynėse Žiežmariuose, taip pat  „Vienybės“ lygos Didžiojoje taurėje, žaidė aikštės šeimininkai – EKKL komanda  „Žiežmariai“ prieš svečius iš Jonavos – JKML komandą „Tarp Žemės ir Dangaus“. Šias rungtynes aukšta nata pradėjo šeimininkų komanda, kuri geriau pataikydama iš visų distancijų ir puikiai dalindamasi kamuoliu (tai rodo atliktų rezultatyvių perdavimų kiekis) sulig kiekvienu kėliniu vis labiau tolo nuo varžovų ir laimėdama tris iš keturių kėlinių iškovojo pergalę   triuškinančiu rezultatu 106:76. Iškovojusi ketvirtąją pergalę komanda „Žiežmariai“ „Vienybės“ lygos Didžiosios taurės grupės kovas baigia be pralaimėjimų ir pirmoji užsitikrina vietą tarp keturių geriausių Didžiosios taurės komandų. Nugalėtojų komandoje   naudingiausiai sužaidė Mantvydas Lazauskas (34  tšk., 14 atk. kam., 14/20 dvitaškių, 43 naud. b.). Naudingai sužaidė puikią formą toliau demonstruojantis Justinas Kursevičius (36 tšk., 8/14 tritaškių., 8  rez. perd.,  41 naud. b.) ir Lukas Jurkevičius (16 tšk., 12 rez. perd., ). Pralaimėtojų komandoje naudingiausiai sužaidė Paulius Kazlauskas (12  tšk., 11 atk. kam.,  15 naud. b.). Vincas Daškevičius pridėjo 13 taškų.
 Kovo 23   dienos pirmose „Vienybės“ lygos Didžiosios taurės  rungtynėse Rumšiškėse  susitiko EKKL  komanda – aikštės šeimininkė „Rumšiškės“ su  svečiais – JKML komanda „Pauliukai“. Rungtynės prasidėjo gana lygiai, abiem komandoms beveik identišku, aukštu,  beveik 66 procentų taiklumu metant dvitaškius. Tačiau geresnis startinio penketo žaidėjų rezultatyvumas lėmė, kad po pirmojo rungtynių kėlinuko priekyje penkių taškų persvara buvo svečiai. Pastarieji toliau puikai atakavo krepšį ir antrajame kėlinyje, o rumšiškėnų puolimas stabtelėjo, ir tai leido jonaviečiams laimėti antrąjį kėlinuką net 17 taškų persvara. Prieš ilgąją pertrauką komanda „Rumšiškės“ nuo varžovų jau atsiliko pavojinga dvidešimt dviejų taškų persvara. Po ilgosios pertraukos šeimininkai aplygino žaidimą, bet nei trečiajame, nei ketvirtajame kėlinukuose  dėl savo didelio klaidų skaičiaus bei  padriko žaidimo varžovų  bent kiek prisivyti nesugebėjo, o „Pauliukai“, ketvirtajame kėlinyje dar padidinę savo persvarą, rungtynes laimėjo galutiniu rezultatu 105:76. Tokį rezultatą didžia dalimi lėmė net 33 komandos „Rumšiškės“ klaidos.  Nugalėtojų komandoje naudingiausias buvo Edvinas Masiokas (26 tšk., 13/17 dvitaškių., 4 rez. perd., 30 naud. b.) Naudingai sužaidė ir Tadas Sebežiovas (27 tšk., 6 rez. perd., 7  perimti kamuoliai., 29 naud. b.).  Pralaimėjusių komandoje naudingiausias buvo Lukas Piliponis (23 tšk., 13 atk. kam.,  24  naud. b.). 19 taškų pridėjo jaunasis  Tadas Grigaliūnas.
Po šių rungtynių tapo aišku, kad „Rumšiškės“ lieka už Didžiosios taurės pusfinalio borto, o „Pauliukai“, nepaisant savo paskutinių rungtynių baigties, kartu su dar trimis komandomis – „IDIP-Žemkausta“; „Dumsiais“ ir „Žiežmariais“, dalyvaus „Vienybės“ lygos Didžiosios taurės pusfinalyje.
Kovo 26 dieną žaidė aikštės šeimininkai –Jonavos „SC06/07“ ir EKKL komanda iš Kaišiadorių – „Fotokos“. Rungtynes šiek tiek geriau pradėjo šeimininkai, kurie po pirmosios rungtynių dalies (daugiausia tik pirmąsias rungtynes „Vienybės“ lygoje žaidusio Pauliaus Petrausko pastangomis) įgijo trapią trijų taškų persvarą. Po ilgosios pertraukos, šiek geriau mesdama dvitaškius, aikšteje pradėjo dominuoti komanda „Fotokos", kuri ne tik persvėrė rezultatą savo naudai, bet ir iki kėlinuko vidurio įgijo didžiausią šių rungtynių persvarą – aštuonių taškų. Ties šiuo momentu jaunieji jonaviečiai nepasimetė ir likusią kiek daugiau nei trijų minučių atkarpą laimėję rezultatu 12:0 po trijų kėlinukų jau pirmavo keturių taškų persvara. Ketvirtajame kėlinyje vyko lygi,  taškas po taško kova, kuri, kaip rodo rungtynių eiga, buvo naudingesnė šeimininkų komandai. Ji kėliniui pasibaigus lygiu rezultatu išsaugojo keturių taškų persvarą ir laimėjo rungtynes galutiniu rezultatu 66:62, taip iškovodama savo antrąją pergalę. Likus sužaisti vienas rungtynes, jonaviškiai išsaugoja galimybę būti tarp keturių geriausių taurės komandų. Tuo tarpu „Fotokos“, iškovojusi tris iš keturių pergalių, baigia grupės kovas ir kartu su kita EKKL komanda „Centauras“ patenka tarp keturių geriausių Mažosios lygos komandų.  Nugalėtojų komandoje naudingiausias buvo pirmąsias rungtynes „Vienybės“ lygoje žaidęs Paulius Petrauskas (25 tšk., 8 atk. kam., 4 rez., 5 perimti kamuoliai,  26 naud. b.). Pralaimėtojų komandoje naudingiausias buvo Mantas Morkūnas (25 tšk., 7 atk. kam., 5 rez. perd., 5 perimti kamuoliai., 8 išprovokuotos pražangos., 24 naud. b.)

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2023 balandžio 15, Šeštadienis )