Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 balandžio 18, ketvirtadienis
ELEKTRINIAI KATILAI – ĮRENGINIAI, KURIŲ POPULIARUMAS KASDIEN VIS AUGA Spausdinti
2023 kovo 14, antradienis

Apie elektrinius katilus dėl jų naudingumo pastaruoju metu kalbama vis garsiau. Šie įrenginiai, palyginus, yra nebrangi investiciją į šiltus namus, biuro patalpas ar įvairias darbo erdves. Nesunkiai įrengiami katilai tarnauja ilga, yra lengvai valdomi bei visiškai nereiklūs priežiūrai.


Kas yra elektriniai katilai?

Elektriniai katilai – tai prietaisai, kurie naudojamą elektros energiją verčia į šiluminę, patalpų šildymui naudojamą energiją. Skirtingų modelių ir techninių parametrų elektrinių katilų asortimentą visada galima rasti, sekant šią nuorodą: https://www.van2o.lt/sildymo-katilai/elektriniai-katilai.html.

Kada verta rinktis elektrinius katilus?

Elektriniai katilai gali efektyviai tarnauti, kaip papildomi arba epizodiški šildymo šaltiniai. Pirmuoju atveju, šio tipo katilai labai dažnai yra pasirenkami, kaip pagalbinė priemonė statiniuose, kuriuose kaip pagrindinis šildymo šaltinis yra sumontuotas šilumos siurblys bei kietojo kuro arba granulinis katilas. Pažymėtina, kad šiuo atveju elektrinis katilas neveikia nuolat. Jis įsijungia tik tada, kai pagrindinis šildymo šaltinis dėl itin didelio šalčio tampa nebepajėgiu įšildyti patalpų iki reikiamos temperatūros. Kaip pagalbinis šilumos šaltinis elektriniai katilai praverčia ir tada, kai sugenda pagrindinis šilumos šaltinis arba ištinka bet kokia kita gyvenimiška situacija.
Vasarnamiai, garažai, pirtys, įvairios sandėliavimo patalpos, kuriuose šiluma yra būtina, taip pat gali būti apšildomi, panaudojant elektrinius katilus. Labai didelis šių įrenginių privalumas yra tas, kad juos galima naudoti epizodiškai, taupant finansinius išteklius bei kartu pasiekiant norimą komfortą.
Elektriniai katilai yra nepamainomi patalpose, kuriuose nėra galimybės įrengti klasikinių šildymo katilų bei dūmtraukių. Veikdamas toks katilas ne tik patikimai apšildo patalpas, bet ir neišskiria jokių kenksmingų medžiagų bei triukšmo.

Kokiam šildymui yra tinkami elektriniai katilai?

Elektriniai katilai yra tinkami tiek grindiniam, tiek radiatoriniam šildymui. Vienas populiariausių tokių katilų pavyzdžių yra elektrinis katilas Kospel EKCO.LN2m. Šis katilas pasižymi 21 kW šildymo galia, 6 l išsiplėtimo indu, 380 V įtampa ir kitais techniniais parametrais. Minėtas pakabinamas elektrinis katilas yra pajėgus apšildyti patalpas, kurių plotas yra nuo 180 iki 250 kv. m.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2023 kovo 24, penktadienis )