Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Minimalizmo idėjos tavo namuose Spausdinti
2023 vasario 07, antradienis

Kuriant namų interjerą verta iškart nuspręsti -  koks stilius bus puoselėjamas. Tuomet dažniausiai yra kur kas paprasčiau rinktis akcentus, derinti juos, galiausiai, kai pabodo - tiksliai galima pašalinti tuos, kurie geriausiai perteikia tam tikrą stilių ir įsigyti kitus, kurie atitinka to meto poreikius.

Kadangi šiuo metu daugelis perka arba stato mažesnės kvadratūros gyvenamąsias patalpas - pasirenkamas minimalistinis stilius, kuris dažniausiai siejamas su modernumu bei paprastumu. Domina šis stilius, tačiau nežinote, kaip jį sukurti? Esmines taisykles pateiksime žemiau. Jos skirtos profesionalios dizainerės. Įgyvendinti idėjas galima perkant specialias priemones https://www.adma.lt/ prekybos vietoje.
    • Minimalizmo esmė pabrėžti ne dekoratyvius akcentus, tačiau unikalius namų architektūrinius sprendimus. Reikia ne juos bandyti slėpti, tačiau įmantriai apjungti, kad būtų sukurtas vienetinis namų stilius.
    • Paprastumas ir praktiškumas yra patys svarbiausi minimalistinio stiliaus kūrimo namuose elementai. Taigi, interjeras turi būti paprastas, tačiau tuo pačiu ir praktiškas, funkcionalus.
    • Bandykite kuo mažiau apkrauti erdvę. Daiktus geriausia laikyti dekoratyvinėse dėžutėse. Tačiau ir jų kiekis neturi būti per didelis. Kiekvienas daiktas - apgalvotas, įvertintas jo poreikis bei reikalingumas.
    • Svarbu, kad namuose būtų išlaikoma harmonija. Ji turi apimti ir daiktų, kurie yra namuose, skaičių, ir spalvas, ir tekstūras. Viskas turi derėti, būti proporcinga.
    • Minimalistinio stiliaus interjere geriausiai dera pastelinės, šviesios ir švelnios spalvos. Geriausias pasirinkimas yra baltos sienos. Spalvinė gama bus kuriama renkantis baldus, tačiau ir čia siūlome laikytis paprastumo bei neutralumo taisyklių.
    • Renkantis tekstilės gaminius taip pat siūlome laikytis taisyklės - paprasčiau yra geriau ir mažiau yra daugiau. Ji turi būti vienos spalvos, pastelinė, pats jos kiekis namuose - ne per didelis. Tai nėra tas interjeras, kuriame sofa yra dengiama 10-čia pagalvėlių.
    • Galiausiai, keiskite dekoracijas pagal nuotaiką bei sezoniškumą namuose, tačiau neapkraukite erdvių, kurioje esate. Saikas - tai, ką reikia sekti.
Visgi, svarbiausia taisyklė yra kurti tokius namus, kuriuose Jums yra gera jauku. Net ir tokiu atveju, kai stilius nėra griežtai apibrėžtas. Jūsų poreikiai bei estetinis suvokimas turi būti svarbiausias ir būtent interjero kūrimas iš širdies dažniausiai pasiteisina labiausiai.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2023 vasario 28, antradienis )