Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 balandžio 19, penktadienis
Kaišiadorių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba informuoja. Laikykimės gaisrinės saugos reikalavimų Spausdinti
2022 gruodžio 23, penktadienis

Kaišiadorių rajono savivaldybėje iki 2022 m. gruodžio 23 d. kilo 130 gaisrų. Nuo šildymo sezono pradžios, dėl krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų bei gedimų, kilo  9 gaisrai.

Žmonių gyvybes saugo patalpose pakabinti autonominiai dūmų detektoriai. Nuo 2018-ųjų metų gegužės mėnesio kiekvienas būstas turi pasirūpinti savo saugumu montuodamas dūmų detektorius. Kai kurie klaidingai galvoja, kad jie reikalingi tik nuosavuose namuose, kurie būstą apšildo kieto kuro katilais. Tikrai ne. Dūmų jutikliai privalo būti ir sodų nameliuose, butuose, komercinio tipo pastatuose, kuriuose kasdien būna žmonės. Dūmų detektoriaus kaina yra nedidelė, lengvas įrengimas ir paprasta priežiūra.
Kaišiadorių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pataria ne tik būtinai įsirengti autonominį dūmų detektorių, bet ir prasidedant šildymo sezonui  patikrinti jų veikimą. Taip pat būtina žinoti, kad nuo pražūtingo smalkių poveikio saugo smalkių detektoriai. Juos rekomenduojama įsirengti tose patalpose, kur naudojami židiniai, krosnys ir kiti atviro degimo įrenginiai.
Artėja šventės, daugelis šeimų laukia atvykstančių svečių ir neretai besistengdami, kad jiems būtų kuo šilčiau, prikaitina namą. Perdėtas kūrenimas sukelia skaudžias pasekmes, nes dažnai būna nevalyti dūmtraukiai. Dūmtraukius rekomenduojama valyti ne tik po šildymo sezono, bet ir jo viduryje. Jo užterštumas priklauso nuo naudojimo kuro tipo – kūrenant geromis sausomis malkomis, nesusidaro tiek dervų ant kamino sienelių, kiek kūrenant šlapiomis malkomis ar įvairiomis šiukšlėmis.
Taip pat eksploatuojant kietojo kuro katilus, krosnis bei židinius  yra nesilaikoma bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių: malkas draudžiama laikyti arčiau kaip 1 m nuo pakuros, kūrenant krosnis palikti praviras dureles bei  džiovinti ir laikyti degias medžiagas arčiau kaip 0,5 m nuo šildymo įrenginių, taip pat besikūrenančias krosnis ir židinius – palikti be priežiūros, ar jų priežiūrą patikėti mažamečiams vaikams, įkurti įrenginius degiais ir labai degiais skysčiais, šalia besikūrenančių įrenginių naudoti aerozolinius purškiklius, kitas lakias, galinčias užsidegti medžiagas.
Linkime saugaus šildymo sezono. Reikėtų nepamiršti, kad ugnis ne tik  suteikia mūsų namams šilumą ir jaukumą, tačiau labai skaudžiai baudžia, jei su ja elgiamės nepagarbiai ir aplaidžiai.

Kaišiadorių PGT

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2023 sausio 17, antradienis )