Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 2 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 balandžio 20, Šeštadienis
Startavo naujasis 2022/2023 metų EKKL sezonas Spausdinti
EKKL spaudos atstovas Audrius Švelnikas   
2022 lapkričio 03, ketvirtadienis

Pirmosios naujo sezono rungtynės
Spalio 24 dieną rungtynėmis Kaišiadoryse startavo naujasis 2022/2023 metų EKKL sezonas. Prie starto šiemet stojo net 10 komandų. Lygoje debiutuoja dvi komandos: „Nevietiniai"(Elektrėnai)  ir „Fotokos"(Kaišiadorys). Po pertraukos į lygos kovas grįžta komanda „Centauras"(Elektrėnai). Nebelieka čempionų komandos „Žaibas“ ir komandos iš Elektrėnų „Sporto centras“.

Pirmose rungtynėse  susitiko aikštės šeimininkai: jaunieji „Kaišiadorių ŠSC-Savex“"(0-1) krepšininkai ir svečiai „TPA"(1-0). Vyresnė amžiumi ir daugiau patirties sukaupusi svečių komanda,  vedama į priekį Igno Mikulio ir Deivido Leonavičiaus tandemo, nuo pat rungtynių pradžios paėmė rungtynių kontrolę į savo rankas ir iškovojo ganėtinai lengvą pergale galutiniu rezultatu 86:60. Jau minėti „TPA“ komandos žaidėjai pelnė atitinkamai 27 ir 18 taškų. Jiems gerai talkino dvigubą dublį (13 tšk., 12 atk. k.) surinkęs Justinas Tilvikas. Pralaimėjusiųjų gretose išsiskyrė atitinkamai 16 ir 15 taškų pelnę Eimantas Druktenis ir Lukas Žilinskas.
Spalio 25-osios vakarą EKKL kovos persikėlė į Žiežmarius, čia į kovą stojo aikštės šeimininkai „Žiežmariai"(1-0) prieš svečius, lygos debiutantų komandą „Fotokos"(0-1). Rungtynes šeimininkai pradėjo įsiverždami į priekį 28:4 praktiškai nulemdami rungtynių likimą,  nepaisant to, kad lygos debiutantai kiek įmanydami bandė priešintis varžovams ir netgi laimėjo paskutinį ketvirtį 5 taškų persvara. Komandai „Fotokos“ teko pralaimėti rezultatu 47:80. Nugalėtojų gretose naudingiausiai ir rezultatyviausiai žaidė solidų dvigubą dublį surinkęs Mantvydas Lazauskas (16 tšk.; 15 atk. k., 24 naud. b.). Pralaimėjusių gretose 20 taškų pelnė Tomas Šalna.
Spalio 27 dieną Rumšiškėse įvyko dvejos  paskutinės EKKL pirmojo  turo rungtynės. Pirmosiose susitiko praėjusių metų lygos finalininkai,  aikštės šeimininkai: komanda „Rumšiškės"(1-0) ir dar vieni lygos debiutantai komanda „Nevietiniai"(0-1). Rungtynių pirmoji dalis klostėsi  kiek netikėtai, nes tituluoti aikštės šeimininkai niekaip nesugebėjo labiau atitrūkti nuo kovingai ir aštriai žaidusių lygos debiutantų. „Rumšiškių“ komandą  nuo didesnių nemalonumų gelbėjo rezultatyvus sunkiojo krašto Luko Piliponio žaidimas ir  komandos „Nevietiniai“ mesti neparuošti tritaškiai. Antrojoje rungtynių pusėje aikštės šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą ir suradę daugiau pataikyti galinčių žaidėjų pradėjo tolti nuo varžovų ir iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 88:63.  Nugalėtojų gretose išsiskyrė jau minėtas Lukas Piliponis (28 tšk., 12 atk. k.,  37 naud. b.). Pralaimėjusiųjų gretose vienas rezultatyviausių buvo Kaišiadorių rajono atstovas Osvaldas Žukauskas. Jis įmetė 13 taškų.  Paskutinėse  EKKL pirmojo  turo rungtynėse susitiko  šeimininkų teisėmis žaidusi komanda „IDIP-Žemkausta"(1-0) ir svečių komanda „Alternetas“ (0-1). Šiose rungtynėse intriga laikėsi tik vieną kėlinuką, kurį aikštės šeimininkai laimėjo 3 taškų persvara. Nuo antrojo kėlinio komanda „IDIP-Žemkausta“   vedama  į priekį kaišiadoriečio  Luko Aleksiūno, Luko Martinkaus ir Pauliaus Bacevičiaus tik tolo ir iškovojo pergalę galutiniu rezultatu 101:70.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 lapkričio 18, penktadienis )