Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 28, ketvirtadienis
Didžiausia vasaros kino ekspedicija: nemokami „Kino karavano“ seansai Kaišiadoryse Spausdinti
2022 liepos 22, penktadienis

Jau devintąjį kartą „Kino pavasario“ projektas „Kino karavanas“ visai vasarai išvyksta į ilgiausią kino kelionę po Lietuvą, kurios metu gražiausiuose šalies kampeliuose rodo autorinį kiną, kviečia į susitikimus ir pokalbius su kūrėjais, savo sričių specialistais bei kiekvienam atėjusiam dovanoja kino žiūrėjimo patirtį praplečiantį vakarą.

Didžiausia vasaros kino ekspedicija, aplankysianti 40 Lietuvos miestų ir miestelių bei surengsianti daugiau kaip 100 seansų po atviru dangumi, savo kelionę tęsia Kaišiadoryse, kur liepos 31 dieną, 16 val. visus Kaišiadorių gyventojus pakvies į trijų filmų – „Viskas bus kitaip“, „Piligrimai“ ir „Blogiausias žmogus pasaulyje“ – peržiūras Kaišiadorių kultūros centro kiemelyje įsikursiančiame lauko kino teatre su skaitmeniniu LED ekranu.

Futuristinė pasaka „Viskas bus kitaip“  
Šiame neįprastame kelio filme-pasakoje „Viskas bus kitaip“ (rež. Martenas Persielis) pasitelkiant mokslinius faktus iškeliama neatidėliotina mūsų dienų problema – biologinės įvairovės nykimas. Distopiškoje ateityje, 2054-aisiais, gyvenantys trys jauni maištininkai dega noru sužinoti, kas nutiko jų planetai ir leidžiasi į kelionę seniai prarasto gamtos grožio pėdsakais.

Branda ir kūrybinėmis aspiracijomis žavintys „Piligrimai“ 
Aukščiausiu apdovanojimu Lietuvos kino istorijoje įvertintas Lauryno Bareišos ilgametražis debiutas „Piligrimai“ pasakoja apie į Karmėlavą atvykstančius Paulių ir Indrę, kur lygiai prieš ketverius metus buvo nužudytas Pauliaus brolis, Indrės vaikinas Matas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jie neturi jokio konkretaus tikslo. Tačiau netrukus vietos gyventojai supranta, kas šie atvykėliai. Paulius mėgina išsiaiškinti įvykio aplinkybes, Indre? bando ji? sulaikyti nuo neapgalvotu? veiksmu?, tačiau pati pradeda abejoti kelionės prasme. Galiausiai juodu patys sau turės atsakyti, kodėl čia atvažiavo ir ką ši kelione? pakeitė.

Smagiausias filmas apie šiuolaikybę 
Žiūroviškiausiu filmu šių metų „Kino pavasaryje“ išrinktas „Blogiausias žmogus pasaulyje“ (rež. Joachimas Trieras) – turbūt smagiausias ir tiksliausias festivalio filmas apie šiuolaikybę. Pagrindinei filmo veikėjai Džiuli tuoj trisdešimt, o jos gyvenimas – egzistencinė netvarka. Atsidūrusi kryžkelėje ji turi apsispręsti: sutikti su savo vaikino noru kurti šeimą ar leistis į naujus potyrius su netikėtai sutiktu žavingu nepažįstamuoju. O gal kai kuriems pasirinkimams jau per vėlu?

Visi „Kino karavano“ seansai – nemokami.




 
„Kino karavanas“ įgyvendinamas Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūra“ lėšomis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 rugpjūčio 20, Šeštadienis )