Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 balandžio 19, penktadienis
,,Vienybės“ taurės čempionate sėkmė lydėjo komandas ,,Rumšiškės“ ir ,,Žiežmariai Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS   
2022 balandžio 29, penktadienis
Dar viena antroji vieta šiame sezone – rumšiškiečių sąskaitoje
Balandžio 23-ąją, Lietuvos krepšinio gimtadienio dieną, Jonavoje vyko finalinės „Vienybės“ taurės kovos.

Finale dėl trečiosios vietos susitiko komanda „Pauliukai“ (Jonavos rajonas) ir „Žiežmariai“ (Kaišiadorių rajonas). Rungtynes įspūdingai gerai pradėjo „Pauliukai“, kurie laimėjo atkarpą net 18:2, tačiau ketvirčio pabaigoje žiežmariečiai prisitaikė prie arenos lankų ir pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 19:6. Antrajame kėlinyje rungtynes jau
Komanda ,,Žiežmariai“ džiaugėsi iškovotu medaliu
kontroliavo „Žiežmarių“ komanda – po 4 minučių jos atsilikimas nuo varžovų sumažėjo iki 5 taškų. Likusią kėlinio dalį žaidimas bangavo – komandos keitėsi savo sėkmingomis atkarpomis, o po 20 minučių 7 taškų persvara buvo „Pauliukų“ komandos pusėje. Po ilgosios pertraukos žaidimas išsilygino, trečiasis kėlinys baigėsi rezultatu 25:24. Lemiamame, ketvirtajame, kėlinyje „Žiežmarių“ komanda dėjo daug pastangų, kad pagaliau pavytų oponentus, ir likus žaisti 5 minutes pastangos davė savo vaisių – pirmą kartą mažajame finale pavyko persverti rungtynių rezultatą savo naudai. Likus žaisti 1 minutę, Arvydas Pūras ir Evaldas Kocys smeigė po tritaškį, tad tuomet, kai iki pabaigos beliko 11 sekundžių, 6 taškų persvarą turėjo žiežmariečių komanda.

Po minutės pertraukėlės neįtikėtiną atkarpą (7:1) sužaidė „Pauliukų“ komandos atstovas Edvinas Masiokas, po kurio metimo rezultatas tapo lygus. Paskutinis Justino Kursevičiaus mestas kamuolys, nervingai pašokinėjęs ant lanko, deja, neįkrito ir komandos keliavo į pratęsimą.
Pirmajame pratęsime komandos, atrodo, sustojo – sunkiai sekėsi rinkti taškus. Ir kai atrodė, jog žiežmariečiai yra arčiau pergalės – likus 4 sekundėms pirmavo 3 taškais, atsitiko tai, kas buvo neseniai matyta – ir vėl Edvinas Masiokas, ir vėl paleidžia tolimą metimą, ir vėl rezultatas lygus, ir vėl papildomos 5 minutės...
Antrajame pratęsime vyko tikras nervų karas, ir jeigu vienoje komandoje emocijos ėmė viršų, kita komanda kantriai, ramiai žaidė savo žaidimą ir šventė sunkią, bet labai gražią pergalę galutiniu rezultatu 89:87. Pelnyta ir išvargta „Žiežmarių“ pergalė kovoje dėl 3-osios vietos „Vienybės“ taurėje. Nugalėtojų gretose puikias rungtynes sužaidė Arvydas Pūras – 24 taškai, 16 atkovotų kamuolių, 7 rezultatyvūs perdavimai.
Didžiajame „Vienybės“ taurės finale susitiko komanda „Dumsiai“ (Jonavos rajonas) ir „Rumšiškės“ (Kaišiadorių rajonas). Rungtynes net penkiais tolimais metimais pradėjo rumšiškiečiai, atkarpa 15:4 ir lengvas šokas varžovams. Tačiau „Dumsių“ komanda pakeitė gynybos intensyvumą, kas varžovams neleido laisviau išmesti tolimų metimų, laimėta atkarpa 14:7 ir po pirmųjų 10 minučių skirtumas ištirpo iki 4 taškų – 18:22. Antrajame ketvirtyje „Dumsiai“ nemažino apsukų, o rumšiškiečiai tiesiog strigo varžovų gynyboje ir sužaidus 5 minutes dviženklis taškų skirtumas – 37:25 buvo „Dumsių“ komandos pusėje.
Dar viena antroji vieta šiame sezone – rumšiškiečių sąskaitoje
Po dviejų kėlinių komandas skyrė 14 taškų – 49:35. Po ilgosios pertraukos rungtynių intensyvumas stabilizavosi, tik ketvirčio pabaigoje po sėkmingos „Rumšiškių“ komandos atstovo Luko Piliponio atkarpos 8:0 pavyko sumažinti skirtumą iki 9 taškų (67:58), tad paskutinės 10 minučių žadėjo būti ypatingai karštos. Lemiamą ketvirtį rumšiškiečiai pradėjo taip, kaip geriausiai moka – trys tolimi metimai ir vos 2 taškų deficitas.

Bet į tai varžovai atsakė sėkminga savo atkarpa 8:0, ir vėl skirtumas tapo dviženklis. Per likusias 3 minutes rumšiškiečiams nepavyko perlaužti dvikovos eigos ir, deja, teko pripažinti varžovų pranašumą. Dar viena antroji vieta šiame sezone rumšiškiečių sąskaitoje.
„Rumšiškių“ komandoje lyderiai: Domantas Burneika – 25 taškai, 6 atkovoti kamuoliai ir 26 naudingumo balai. Luko Piliponio sąskaitoje – 22 taškai, 11 atkovotų kamuolių ir 32 naudingumo balai.

Vidmanto Budrio nuotraukos

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 gegužės 24, antradienis )