Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 2 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Paaiškėjo EKKL čempionai ir prizininkai Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS, EKKL spaudos atstovas   
2022 balandžio 15, penktadienis

Norime padėkoti buvusiems ir esamiems  rajono krepšininkams Giedriui Čiurinskui, Donatui Zaveckui ir Kazimierui Motiekaičiui, Irmantui Kapiliorui,  kurių valdomos įmonės ženkliai prisidėjo prie 2021/2022 m. lygos sezono. Dėkojame „Kaišiadorių aidams“, Kaišiadorių rajono švietimo ir sporto paslaugų centrui, jo darbuotuojui Arvydui Pūrui. Taip pat ačiū Laimutės Kursevičienės šokėjų grupei „Diva Dance“ už puikius pasirodymus gausiai susirinkusiems žiūrovams.


Ignas Mikulis (kairėje) gavo naudingiausio žaidėjo apdovanojimą iš Kaišiadorių rajono savivaldybės mero Vytenio Tomkaus (viduryje) ir ilgamečio Kaišiadorių krepšinio trenerio Gintauto Kandratavičiaus rankų
Balandžio 8 dieną Kaišiadoryse pirmajame EKKL pusfinalyje susitiko komanda „Žaibas“ ir „Žiežmariai“. Jau per pirmąsias 10 minučių „Žaibo“ komanda susikrovė net 16 taškų pranašumą ir žengė didelį žingsnį link pergalės. Antrajame kėlinyje daugiausia starto penketo žaidėjų dėka persvara padidėjo iki plius 24 ir rungtynių nugalėtojo klausimas buvo praktiškai „uždarytas“, nors antrojoje pusėje žaidimas ir apsilygino, bet tai buvo menka paguoda Žiežmariams, kurie pralaimėjo rungtynes rezultatu 77:103. Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo kaišiadorietis Lukas Aleksiūnas – 24 taškai.  Komandoje „Žiežmariai“ naudingiausiai pasirodė Evaldas Černiauskas – 16 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 21 naudingumo balas. Antrajame pusfinalyje, kuriame susitiko komanda „Rumšiškės“ ir „TPA“, intriga truko ilgiau – po pirmųjų 10 minučių vos 6 taškų pranašumas „Rumšiškių“ pusėje. Antroje rungtynių dalyje „TPA“ komanda bandė kabintis į rungtynes, tačiau į kiekvieną tikslų metimą varžovai atsakydavo taip pat tikslia ataka. Užtikrinta „Rumšiškių“ komandos žaidimo pabaiga, pergalė rezultatu 93:65 ir kelialapis į finalinę sezono kovą, kur jų jau laukia šiame sezone dar nenugalėti „Žaibo“ krepšininkai. Nugalėtojų gretose naudingiausiai pasirodė Mantas Gudeliauskas – 17 taškų, 6 rezultatyvūs perdavimai, 5 perimti kamuoliai ir 25 naudingumo balai. „TPA“ komandoje naudingiausias – Ignas Mikulis, su 15 pelnytų taškų, net 11 išprovokuotų pražangų ir 18 naudingumo balų. Marius Karpavičius įmetė 18 taškų.

EKKL čempionai ,,Žaibas“
Balandžio 9 dieną prasidėjo  EKKL pirmenybių kova dėl trečiosios vietos – susitiko komanda „Žiežmariai“ ir „TPA“. Rungtynės vyko lyg amerikietiški kalneliai – jas geriau pradėjo „TPA“ komanda, po sėkmingos jų atkarpos sekė „Žiežmarių“ sėkminga atkarpa, po kurios žiežmariečių deficitas ištirpo iki 2 taškų. Vis dėlto ketvirtį sėkmingiau užbaigė „TPA“ komanda ir padidino savo persvarą iki 11 taškų. Antrajame ketvirtyje komandų žaidimas išsilygino, o ketvirtis baigėsi rezultatu 27:26 „TPA“ komandos naudai, kas reiškė 12 taškų pranašumą po dviejų kėlinių. Po ilgosios pertraukos „Žiežmariai“ kilo į varžovų krepšio šturmą ir pasiekė savo – trečiasis ketvirtis laimėtas 11 taškų skirtumu ir prieš lemiamas 10 minučių liko vos 1 taško deficitas. Ketvirtajame kėlinyje „TPA“ komandos krachas tęsėsi iki 6 kėlinio minutės, kai pagaliau pavyko pelnyti taškus, tačiau žiežmariečiai jau turėjo susikrovę saugų 8 taškų pranašumą, kurį pavyko išlaikyti iki rungtynių pabaigos ir pasidabinti bronzos medaliais. „Žiežmarių“ komandoje puikias rungtynes sužaidė ir puikų pavyzdį savo auklėtiniams parodė Justinas Kursevičius. Justino sąskaitoje – 26 taškai, 11 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyvūs perdavimai ir net 40 naudingumo balų. „TPA“ komandoje rezultatyviausias buvo vienas iš Kaišiadorių krepšinio veteranų Arūnas Kavaliauskas – 20 taškų.

Didžiajame EKKL finale balandžio 9 dieną susitiko Kruonio „Žaibas“ ir „Rumšiškės“.  Rungtynės prasidėjo apylygiai, iki kėlinio vidurio nei viena komanda neturėjo didesnio nei 4 taškų pranašumo, bet antroje pirmojo kėlinio dalyje „Rumšiškių“ komanda krito į duobę, kuo pasinaudojo „Žaibo“ krepšininkai ir susikrovė 9 taškų pranašumą. Paskutinę minutę sėkmingiau sužaidę rumšiškiečiai sumažino atsilikimą iki 5 taškų. Antrajame kėlinyje žaidimo vadžias savo rankose laikė „Žaibo“ žaidėjai ir visą ketvirtį pirmavo  solidžia persvara.  Po ilgosios pertraukos rumšiškiečiai tęsė sėkmingą seriją ir išsiveržė į priekį. Tačiau likus žaisti 4 minutes nubudo „Žaibo“ krepšininkai ir, laimėję sausą atkarpą 13:0, prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 12 taškų. Paskutiniame kėlinyje „Žaibo“ komanda išlaikė pranašumą ir šventė įtikinamą pergalę EKKL finale rezultatu 84:65. Aukso medaliais pasidabino Kaišiadorių rajono krepšininkai Lukas Aleksiūnas ir Osvaldas Žukauskas. Po rungtynių buvo apdovanotas naudingiausias reguliariojo sezono krepšininkas Ignas Mikulis.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 balandžio 30, Šeštadienis )