Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 balandžio 19, penktadienis
Paaiškėjo visos EKKL pusfinalio dalyvės Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS, EKKL spaudos atstovas   
2022 balandžio 01, penktadienis

Paskutinę ketvirtfinalių savaitę vėl puikiai pasirodė šiuo metu naudingiausias lygos krepšininkas Ignas Mikulis ( Nr. 34)
Kovo 22 dieną sužaistos 3-osios ket-virtfinalio rungtynės tarp aikštės šeimininkų – komandos „Žiedas“ – ir svečių „Žiežmariai“.

Pirmajame rungtynių kėlinuke vyko gana tolygi ir rezultatyvi kova. Tačiau antrajame beveik visą pagrindinę sudėtį surinkusi svečių komanda pradėjo tiesiog siautėti aikštelėje ir, kėlinį laimėję neįtikinėtai „nepadoriu“ rezultatu 28:0, praktiškai išsprendė rungtynių ir serijos baigtį.
Antrojoje rungtynių pusėje „Žiežmariai“ ramiai užbaigė kovą nepaisant to, kad šeimininkai ir laimėjo ketvirtąjį kėlinį 14 taškų persvara. Tai leido „Žiedui“ pralaimėti rungtynes mažiau triuškinančiu rezultatu 54:76.
Taigi „Žiežmariai“ laimi seriją 2:1 ir keliauja į pusfinalį, kur jų jau laukia kol kas dar čempionate nesuklupusi komanda „Žaibas“.
Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai ir naudingiausiai žaidė Lukas Jurkevičius, kuris pelnė 18 taškų, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.
Paskutinėse EKKL ketvirtfinalio rungtynėse kovo 24 dieną susitiko aikštės šeimininkų komanda „Žemkausta“ prieš svečius „TPA“.
Pirmajame kėlinyje kova „taškas į tašką“, tik kėlinio pabaigoje „TPA“ komanda, sulaukusi kiek netikėto keleto žaidėjų puikaus pataikymo, įgavo solidesnį, 7 taškų. pranašumą. Antrajame kėlinyje skirtumas tarp komandų išaugo iki dviženklio, o tuomet svečiai krito į duobę, kuria pasinaudojo „Žemkaustos“ komanda, kuri laimėjo atkarpą 8:0 ir sumažino varžovų pranašumą iki 4 taškų.
Po ilgosios pertraukos aikštelės šeimininkai išlygino rezultatą, tačiau tai buvo paskutinis pozityvas šiose rungtynėse iš aikštelės šeimininkų stovyklos. Lemiamame kėlinyje „TPA“ komanda, kuri turėjo žymiai ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį už šeimininkus, išlaikė pranašumą ir šventė pergalę rezultatu 82:80, kas leido laimėti ketvirtfinalio seriją 2:1 ir užimti paskutinę ketvirtą laisvą vietą būsimame pusfinalio etape.
Nugalėtojų gretose ir vėl nesulaikomas buvo Ignas Mikulis. Igno sąskaitoje 29 taškai, 10 atkovotų kamuolių, 8 rezultatyvūs perdavimai ir 35 naudingumo balai.
Pralaimėjusiųjų pusėje geriausiai iš Kaišiadorių krašto krepšininkų pasirodė Audrius Ščerba. Šis žaidėjas surinko 10 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Vadinasi, EKKL pusfinaliuose rungsis komanda „Žaibas“ prieš komandą „Žiežmariai“ ir „TPA“ prieš „Rumšiškės“. Apie tikslią finalo ketverto susitikimų datą informuosime artimiausiu metu.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 balandžio 15, penktadienis )