Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Medienosgranules.lt: mūsų gamybos procesas Spausdinti
2022 vasario 03, ketvirtadienis

Jokia paslaptis, jog šiomis dienomis žmonės vis dažniau renkasi būtent atsinaujinančius energijos šaltinius, kurie pasižymi ne tik efektyvumu, tačiau taip pat ir visapusiškai puikiomis energijos išgavimo savybėmis, o tai ir yra pagrindinė biokuro populiarėjimo priežastis. Negana to, biokuro naudojimas taip pat skatina ir ekologinį žmonių sąmoningumą. Auganti jo paklausa verčia medienos apdirbimo veikla užsiimančias įmones į nuolat besikaupiančias medienos atliekas žiūrėti kur kas atsakingiau. Ne išimtis ir Medienosgranules.lt. Pagrindinis šio biokuro gamintojo produktas - medžio pjuvenų granules , pasižyminčios visapusiškai aukšta kokybe bei suteikiančios galimybę efektyviai išgauti šilumos energiją iš atsinaujinančių energijos šaltinių.


Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog aukšta tokio tipo produkcijos kokybė tėra eilinis argumentas, padedantis lengviau parduoti prekę, tačiau šiuo atveju medžio granulių kokybė gali reikšti daugiau nei daugelis mano. Visų pirma, aukštos kokybės medžio granulės pasižymi kur kas aukštesniu granulių kaloringumo rodikliu, mažesniu jose susikaupusios drėgmės kiekiu, o taip pat degimo proceso pabaigoje susidarančių pelenų kiekiu. Būtent šios savybės padeda išgauti kiek didesnį šilumos energijos kiekį bei atlikti tai ženkliai greičiau. Taigi, kaip yra užtikrinama aukšta medienos granulių kokybė ir kokią įtaką medžio granulėms daro jų gamybos procesas bei naudojamos žaliavos?

Akivaizdu, jog bene didžiausią įtaką medžio granulių kokybei daro ne kas kitas kaip mediena, kurios atliekos ir yra naudojamos šio tipo biokuro gamybai. Šiuo atveju, Medienosgranules.lt naudoja tik pačios aukščiausios kokybės spygliuočių medienos pjuvenas, kurios susidaro medienos rąstų frezavimo metu. Nuolat besikaupiančios pjuvenos ir smulkios medienos dulkės yra surenkamos bei paverčiamos vienu iš populiariausių biokuro tipo gaminiu.

Pagrindinė šio medžio granulių gamintojo apdirbamos medienos paskirtis yra tiesiogiai susijusi su medienos rąstų frezavimu bei jų paruošimu namų statybai. Ne paslaptis, jog namų statybai pritaikyta mediena turi atitikti tam tikrus kokybės reikalavimus, kurie padėtų užtikrinti ne tik šios statybinės medžiagos patvarumą, tačiau taip pat ir ilgaamžiškumą. Medžio granules sudarančios pjuvenos bei dulkės yra griežtus statybinius reikalavimus atitinkančių medienos rąstų dalis, o tai akivaizdžiai lemia aukštą šio tipo biokuro kokybę.

Viena iš medžio granulių gamybos proceso eigų - antrinių medienos žaliavų džiovinimas. Šio proceso metu pjuvenos praranda didžiąją dalį drėgmės, kuri gali daryti neigiamą įtaką energijos išgavimo efektyvumui. Laikui bėgant medienos pjuvenos tampa vis sausesnėmis ir tinkamesnėmis tolimesniems viso šio proceso etapams. Galiausiai išdžiovintos medienos pjuvenos yra paverčiamos granulėmis naudojant specialiai tam pritaikytą įrangą. Supresuotos granulės yra suskirstomos į specialiai pagamintus 15 kilogramų maišus bei paruošiamos pardavimui. Viso šio proceso metu gamintojas laikosi pagrindinio bei svarbiausio aspekto - kokybės.

Kaip jau buvo minėta anksčiau, vienas iš pagrindinių bei esminių aukštos kokybės medžio granules apibūdinančių rodiklių - jų kaloringumas. Šis rodiklis parodo, kiek energijos yra išskiriama sudeginant tam tikrą kiekį biokuro. Tai reiškia, jog aukštos kokybės biokuro produkcija visuomet išskiria kur kas didesnį kiekį energijos, lyginant ją su kitais tos pačios rūšies biokuro produktais. Didesnis degimo metu išskiriamos energijos kiekis taip pat reiškia, jog atitinkamos bei tam tikros energijos kiekio išgavimas reikalauja kur kas mažesnio kiekio biokuro produktų. Tai leidžia sutaupyti, o turimų medienos granulių užtenka ilgesniam laikui. Būtent tai pastebėsite rinkdamiesi medienosgranules.lt produkciją.
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 vasario 16, trečiadienis )