Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 3 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 gegužės 19, sekmadienis
Sandra Kavaliauskienė: ,,Krepšinis – malonumas, kuris paįvairina mūsų gyvenimą“ Spausdinti
2022 sausio 28, penktadienis

Kairėje – tėvas Arūnas Kavaliauskas, dešinėje – sūnus Šarūnas Kavaliauskas. Nuotr. iš asmeninio albumo
Elektrėnų-Kaišiadorių krepšinio lygos (EKKL) spaudos atstovas Audrius ŠVELNIKAS kalbina Sandrą KAVALIAUSKIENĘ. Ji – krepšininko Arūno Kavaliausko žmona, perspektyvaus jaunojo žaidėjo Šarūno Kavaliausko mama.

 – Pirmiausia norėtume sužinoti, ar sekate Elektrėnų-Kaišiadorių  krepšinio lygos kovas? Domitės rezultatais internete ar pavyksta apsilankyti rungtynėse?
 – Dažniausiai žinau rungtynių, kuriose žaidžia vyras ar sūnus, statistiką, kuris žaidėjas buvo rezultatyviausias, kuris padarė daugiausia klaidų ir t. t  Kol nebuvo pandeminio laikotarpio, tikrai dažnai lankydavausi varžybose, kuriose žaidžia man brangiausi šeimos vyrai.
 – Kurią komandą palaikote: „TPA“, kurioje žaidžia vyras Arūnas, ar „Kaišiadorių raj. ŠSPC“, kurioje žaidžia sūnus Šarūnas Kavaliauskas?
 – Žinoma, palaikau abi komandas, jeigu žaidžia ne viena prieš kitą, bet kai reikia rinktis tarp jaunimo ir veteranų, aišku, palaikau vaikus...
 – Ar kiti Jūsų vaikai irgi žaidžia krepšinį, juo domisi ir pratęs krepšininkų dinastiją šeimoje?
 – Iki šių mokslo metų pradžios  Arūnas vis kalbindavo ir jaunesnį sūnų įsijungti į krepšinio fanų ir žaidėjų gretas, bet įtemptas meno mokyklos ir baseino grafikas to neleido, o nuo šių metų pradėjo lankyti krepšinio treniruotes ir, manau, bus dar vienas krepšinio aistruolis namuose, nes kiekvieną dieną vis labiau patinka ši sporto šaka.
 – Kaip manote, ar sūnus Šarūnas gali tapti tokiu pajėgiu žaidėju kaip tėtis? Kokius žaidimo aspektus, charakterio bruožus reikėtų patobulinti, sūnui norint siekti krepšinio aukštumų?
 – Jeigu Šarūnas turės tiek noro ir meilės šiam sportui, tada turėtų pralenkti tėtį, juk vien ūgis jam tą pranašumą duoda, bet kol kas, manau, tėčio noras visgi yra didesnis (šypsosi). O charakteryje trūksta daugiau žaidybinio pykčio, užsispyrimo ir didesnio pasitikėjimo savimi.
 – Ar gali Šarūnas kilti į aukštesnį profesionalų krepšinį ir aplenkti tėvą?
 – Šarūnas labai to norėtų, aš, kaip mama, jam to labai linkiu, nors dažniausiai esu didžiausia kritikė. Na, o kaip pasiseks ir pavyks, matysim... O ar gali? Žinoma, taip (šypsosi).
 – Kiek krepšinio aprangų komplektų yra Jūsų namuose? Ar yra at-skira krepšinio trofėjų kolekcija?
 – Oi, nors esu matematikos mokytoja, bet čia suskaičiuoti man per sunku (šypsosi). Kol kas karaliauja tik tėčio krepšinio trofėjų kolekcija, lauksim papildymo ir iš sūnaus ar sūnų...
 – Ar šeimoje prie pusryčių, pietų ar vakarienės stalo dažnai šnekama, diskutuojama krepšinio temomis? Ar duodate patarimų sūnui ir vyrui?
 – Krepšinis tikrai viena pagrindinių temų mūsų šeimoje. Diskutuojame, ginčijamės, lažinamės... Visko būna. Kartais ir pasipykstame, kai reikia ruoštis kontroliniam darbui, o Šarūnas renkasi krepšį ir iškeliauja su kamuoliu rankoje.
 – O dėl patarimų, žinoma, lengva patarti ir pamokyti. Mėgstu ir aš... Nors kartais kritikos sūnus nepriima, bet mama yra mama...
 – Ko palinkėtume Šarūno ir Arūno komandoms, mūsų lygai, sirgaliams?
 – Kad ir kas nutiktų, svarbiausia yra šeima ir sveikata, o krepšinis – malonumas, kuris įvairina mūsų gyvenimą, todėl ir vyrui, ir sūnui, ir visiems kitiems linkiu nepatirti traumų ir mėgautis šiuo malonumu.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 vasario 01, antradienis )