Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 2 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 kovo 28, ketvirtadienis
Ko tikėtis iš vizito pas neurologą? Spausdinti
2022 sausio 12, trečiadienis

Pas neurologą gali tekti apsilankyti dėl įvairių priežasčių: galvos, nugaros, krūtinės skausmų, judėjimo, atminties, jutiminių funkcijų sutrikimų ir daugybės kitų įvairias ligas signalizuojančių simptomų. Kiekvienam iš mūsų svarbu, kad vizito metu jaustumėmės saugiai, galėtume išsakyti visus savo susirūpinimus ir problemas. Tam, kad galėtumėte tiksliau žinoti, ką galėtumėte pasakyti neurologui, iš anksto apgalvokite savo negalavimų atsiradimą ir kitus dalykus, o kad labiau žinotumėte, kas vyks konsultacijoje ir po jos, pateikiame jos įvykių eigą. Jeigu turite daugiau klausimų apie vizitą pas neurologą, apsilankykite http://affidea.lt/ , kur rasite informacijos apie neurologo konsultacijas ir atsakymų į kitas jums kylančias dvejones.


Konsultacijos pradžia – ligos istorija

Pirmiausia jums reikės prisiminti, kada prasidėjo pirmieji skausmai ar kiti nerimą keliantys simptomai, apibūdinti, kokie aplinkos veiksniai juos dažniausiai iššaukdavo, o kas padėdavo juos sumažinti. Čia turėsite įvardinti ar tai buvo fiziniai veiksniai, ar stresas, o galbūt pakito jūsų mityba, aktyvumas. Taip pat turėsite parodyti skausmo vietas, apibūdinti skausmo stiprumą ir intensyvumą, kaip dažnai jis pasikartoja, ar progresuoja. Svarbu nepamiršti ir kokius vaistus naudojote šioms problemoms gydyti, o galbūt ir kitus gydymo būdus, taip pat terapijos, operacijų istoriją. Skausmų ir sutrikimų priežastys gali būti įvairios, priklausančios tiek nuo jūsų, tiek ne: traumos, lėtinės ligos, neaktyvus gyvenimo būdas, stresas, psichologinės ligos.

Neurologo paskirti tyrimai

Sužinojęs visą informaciją apie tai, kaip jaučiatės, neurologas atliks lėtinių ir ūminių ligų diagnostinius tyrimus, taip pat smegenų, stuburo tyrimus, kurie padės dar tiksliau nustatyti problemas. Gavęs atsakymus gydytojas galės jums priskirti vaistus ar gydymą, taip pat rekomenduoti ar patarti atsisakyti tam tikrų dalykų arba paskatinti pradėti juos, pavyzdžiui sportuoti, sveikiau maitintis, leisti laiką gryname ore, prižiūrėti laikyseną ir daugybę kitų patarimų. Juos paskirdamas neurologas neabejotinai atsižvelgs į jūsų pageidavimus, poreikius bei galimybes, todėl nebijokite išsakyti, kaip jaučiatės arba ko norėtumėte. Itin svarbu pasitikėti gydytoju ir papasakoti savo ligos požymius išsamiai bei atvirai, nes tik tuomet pavyks išrinkti patį efektyviausią gydymo būdą.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 sausio 24, pirmadienis )