Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 3 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 gegužės 14, antradienis
Nepraleiskite galimybės aplankyti šių Juodkalnijos vietų Spausdinti
2021 gruodžio 28, antradienis

Galbūt teko girdėti apie „Adrijos perlą’’? Greičiausiai turimas omeny buvo Dubrovnikas. Tačiau yra kita vieta Balkanuose, kuri nusipelnė šio titulo dar labiau: Juodkalnija. Juodkalnija yra maža ir mažai pastebima šalis, į pietus nuo Kroatijos. Dėl Kroatijos populiarumo, Juodkalnija dažnai lieka šešėlyje. Tačiau dėl didingų kalnų šiaurinėje dalyje, viduramžių laikų žvejų miestelių, dėl kvapą gniaužiančių paplūdimių pietinėje dalyje, geraširdžių ir svetingų kaip niekur kitur vietinių gyventojų, ši šalis turi nemažai ką pasiūlyti, ir nė kiek nenusileidžia Kroatijai.


Jei planuosite kelionę, skrydžiai į Juodkalniją vykdomi į kelis oro uostus, tarp jų ir sostinę Podgoricą.

Rijeka Crnojevica ir Skadaro ežeras
Rijeka Crnojevica yra mažas miestelis, šalia Skadaro ežero. Mažas miestelis, kuriame tvyro viduramžių nuotaika, nepastebimai atpalaiduos ir padės paleisti rūpesčius savo ramia ir tykia aplinka.

Jei pasirinksite važiuoti nelygiu kalnų keliu nuo Skadaro ežero link Podgoricos, rasite begalę apžvalgos vietų pakeliui. Tai ne pats greičiausias, bet tikrai vaizdingiausias maršrutas.

Stari Bar
Stari Bar - dar vadinamas Senuoju Baru (kurį lengva sumaišyti su netoliese esančiu Baro miestu) - užburiantis mažas miestelis Rumijos kalno papėdėje.

Žinomiausia miestelio vieta - senoji tvirtovė, žadanti stulbinantį panoraminį Stari Baro, ir už jo esančių kalnų, vaizdą. Kelias į tvirtovę veda akmenimis grįstu keliu, kuriame rasite daugybę mažų parduotuvėlių ir malonių restoranų.

Budva
Jei ieškote gyvybingesnės vietos, kurioje verda naktinis gyvenimas, tuomet jums patiks Budva. Miestas sudarytas iš dviejų dalių: senoji dalis, apjuosta senąja miesto siena, ir naujoji dalis, pilna prašmatnių butikų, barų, ir puikių restoranų.

Nors Budva yra vienas moderniausių Juodkalnijos miestų, kartu tai ir vienas seniausių miestų Adrijos pakrantėje. Jis buvo pastatytas prieš 2500 metų, o po žemės drebėjimo 1979-aisiais, visiškai atstatytas pagal originalią išvaizdą.

Kotoras
Kotoras - turbūt absoliučiai privalomas pamatyti apsilankius Juodkalnijoje. Dėl populiarumo ir patogios Kotoro įlankos, yra idealus kruizinių laivų maršrutas. Dėl to šis miestas taip pat perpildytas turistų, todėl rekomenduojama apsilankyti anksti ryte, arba vakare, kad pavyktų išvengti minių.

Pats geriausias būdas pažinti Kotorą - atrasti visas paslėptas vietas, vaikštinėjant begalinėmis mažomis gatvelėmis ir akligatviais.

Kitas dalykas, kurio negalite praleisti, tai kopimas į Šv. Jono tvirtovę, pakilusią 260 mvirš miesto. 1350 laiptų varginanti kelionė viršun atsiperka nepakartojamais vaizdais.

Perast
Vos 20 minučių kelio nuo Kotoro, žavingas žvejų miestelis Perast yra dar viena svarbi stotelė kelionėje po Juodkalniją. Nors visai šalia Kotoro, Perastas palyginti tuščiomis, be turistų, gatvėmis. Po Kotoro nuotykių, čia galite pasivaikščioti promenada, arba išgerti kavos įlankoje.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 sausio 24, pirmadienis )