Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 kovo 28, ketvirtadienis
KAIP IŠSIRINKTI TINKAMAS ŠLUOSTES, KEMPINĖLES IR ŠVEISTUKUS NAMŲ VALYMUI? Spausdinti
  
2021 gruodžio 22, trečiadienis

Valydami namus į pagalbą visada pasitelkiame įvairias šluostes, kempinėles ir šveistukus. Jie sukurti taip, kad namus galėtume išsivalyti greičiau ir efektyviau. Šluosčių, kempinėlių ir šveistukų pasirinkimas yra didelis. Kam iš tikrųjų yra skirti šveistukai? Kaip išsirinkti šluostes, tinkančias stiklui , veidrodžiams ar stalo įrankiams valyti? Ar metaliniai šveistukai kenkia indų paviršiui? Šiuos ir kitus klausimus pabandysime atsakyti jau šiandien.

Šluostės stiklo paviršiams valyti

Dažniausiai didžiausią rūpestį kelia stiklo paviršių, kurių namuose yra gausu, valymas. Langai, stiklai, veidrodžiai ir kiti blizgūs paviršiai reikalauja ypatingos priežiūros ir tikrai nesinori po valymo darbų ant jų rasti valymo ruoželių ar pūkelių. Tokių paviršių valymui puikiai tinka mikropluošto šluostės. Iš aukštos kokybės mikropluošto audinio pagamintos šluostės valo itin švelniai, o jais nuvalyti paviršiai tampa blizgūs. Mikropluošto šluosčių audinys pasižymi puikiomis slydimo savybėmis, todėl namuose esančius langus, veidrodžius ir kitus stiklo paviršius nuvalysite labai greitai ir rezultatu liksite tikrai patenkinti. Būtina paminėti, kad mikropluošto šluostės taip pat tinka indų, stalo įrankių, automobilių stiklų ir kitų blizgių paviršių valymui.

Iš ko gaminamos mikropluošto šluostės?

Mikropluošto šluostės gali būti gaminamos iš šimtaprocentinio poliesterio arba poliesterio (80 proc.) ir poliamido (20 proc.) junginio. Valymui skirtos šluostės yra gaminamos iš suskaidyto mikropluošto. Ši savybė paverčia mikropluošto šluostes efektyvia valymo priemone.

Kuo ypatingos mikropluošto šluostės?

Mikropluošto šluosčių gijos geba prie savęs pritraukti net ir pačias mažiausias nešvarumų daleles, kurios lieka prikibusios šluosčių gijose tol, kol šluostės išskalbiamos karštu vandeniu. Taigi pagrindinė mikropluošto šluosčių paslaptis, daranti jas ypatingai efektyviomis, yra labai paprasta – tai mikropluošto audinio gijos.

Kaip prižiūrėti mikropluošto šluostes?

Mikropluošto šluosčių priežiūra nėra sudėtinga, tačiau yra keletas dalykų, kuriuos vertėtų įsidėmėti. Pirmiausia, mikropluošto šluostes derėtų skalbti atskirai, o jei tokios galimybės nėra, skalbkite jas kartu tik su tais skalbiniais, kurie neturi medvilnės pluošto. Visų antra, išskalbtas mikropluošto valymo šluostes būtina visiškai išdžiovinti. Trečia, skalbiant mikropluošto šluostes derėtų nenaudoti jokių baliklių, skalbinių minkštiklių, nes šluostės praras efektyvias valymo savybes.

Kempinėlės ir šveistukai namų švarai

Tikriausiai nėra namų, kuriuose nebūtų kempinėlių, šveistukų ar kempinėlių šveistukų. Šios nedidelės ir nebrangios valymo priemonės yra nepakeičiamos plaunant indus ar norint pašalinti nešvarumus nuo tokių namų paviršių kaip sienos, grindjuostės ir t. t.

Iš ko gaminamos kempinėlės ir šveistukai?

Kempinėlės gali būti gaminamos iš polipropileno arba polietserio, o štai šveistukams gaminti yra naudojamas varis, nerūdijantis plienas ir metalas. „Gerduvoje “ taip pat galite rasti ir šveistukų su milteliais.

Kam naudojame kempinėles ir šveistukus?

Kempinėlės naudojamos indams plauti ir nešvariems namuose esantiems paviršiams valyti. Metalinės, varinės ar iš nerūdijančio plieno pagamintos kempinėlės, pavyzdžiui, puikiai tinka puodams, keptuvėms ir keramikiniams indams valyti. Tiesa, jos nėra tinkamos indų, turinčių nesvylančią dangą, bei emaliuotiems indams valyti. Kempinėlės trintukai yra puikus pasirinkimas, kai norima nuvalyti nešvarumus, nugulusius ant namų sienų, grindjuosčių, durų rankenų ir kitų paviršių.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 sausio 12, trečiadienis )