Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 gegužės 15, trečiadienis
Kuo skiriasi keraminės ir betoninės čerpės? Spausdinti
2021 gruodžio 14, antradienis

Kiekvienam besirenkančiam čerpes gali kilti klausimas, kuo gi jos skiriasi, kodėl labiau verta rinktis vienas ar kitas. Verta žinoti, jog sunku pasakyti, kurios čerpės iš šių yra geresnės, nes jos abejos turi panašių privalumų, tačiau ir naudingų skirtumų. Būtent todėl nuspręsti, kurios yra geresnės teks jums patiems, atsižvelgiant į savo individualius poreikius.


Pirmiausia žvelgiame į kainą

Turbūt bene kiekvienam pirkėjui norisi kuo labiau sutaupyti ir išsirinkti pigesnį variantą, todėl lyginant šias dvi dangas pigesnis variantas būtų betoninė danga. Šiuo atveju pastaroji įgyja pranašumą, nes prie mažesnės kainos jai suteikiamas ir toks pats garantinis laikotarpis kaip ir keraminei. Nuo pasirinktų čerpių priklauso ir dengimo darbų kaina – kuo greičiau ir lengviau galima tai padaryti, tuo mažesnės ir išlaidos. Greičiau apdengti dėl didesnio dydžio galima su betoninėmis čerpėmis .

Kas patraukia akį labiau?

Turbūt daugelis teigtų, jog išvaizdos prasme keraminės čerpės atrodo daug įspūdingiau. Ryški spalva ir įdomi forma patraukia akį ir sukuria tikrai estetišką vaizdą. Tuo tarpu betoninės čerpės savo spalvos neišlaiko tokį ilgą laiką ir gali išblukti. Taip pat skiriasi ne tik išvaizda, bet ir svoris – betoninės čerpės yra sunkesnės.

Nenuvilianti kokybė

Nors kiekvienas pirkėjas visų pirma dėmesį atkreips į kainą bei išvaizdą, daug labiau rūpėti turėtų kitos savybės. Viena jų – ilgaamžiškumas. Šioje kategorijoje abu čerpių tipai pasižymi panašia tiek gyvavimo, tiek garantinio (duodama 30-50 metų garantija) laikotarpio trukme. Ilgaamžiškumas labai priklauso ir nuo to, kokioje aplinkoje stovi namas, nuo klimato bei stogo priežiūros. Abejos čerpės gali išsilaikyti dvigubai ilgiau negu pateikiamas garantinis laikotarpis, tačiau vertėtų ir pasirūpinti stogo švara – kasmet nuvalyti, nuplauti dulkes, susikaupusius medžių lapus.

Atsparumas temperatūrų kaitai, vandeniui, vėjui

Tiek karščio, tiek šalčio izoliacijos funkciją abu čerpių tipai atlieka nepriekaištingai – vasarą karštis pernelyg nepatenka iš išorės, o žiemą išsilaiko viduje. Abejos čerpės yra itin tvirtos, atsparios stipriems vėjo ir lietaus šuorams. Tiesa, betoninių čerpių vandens įgėrimo procentas kiek didesnis, todėl tai gali būti ne taip patogu ten, kur iškrinta itin daug lietaus.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2021 gruodžio 28, antradienis )