Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 balandžio 25, ketvirtadienis
Henris Fordas ir automobilių pramonė Spausdinti
2021 gruodžio 10, penktadienis

Daugelis žino, kad Ford markės pavadinimas atsirado iš įmonės įkūrėjo Henrio Fordo. Šį įmonė įkurta dar 1903m, kuomet Henris pritraukė dar 11 investuotojų ir kartu pradėjo šį verslą. Tuo metu Henriui buvo 40 metų. Kompanijos istorijoje bei Henrio gyvenime nutiko nemažai įdomių nutikimų, kurie gali sudominti.

Henrio Fordo geriausias draugas buvo Tomas Edisonas. Taip jau susiklostė, kad šie išradėjai turėjo galimybę vienas kitą pažinti bei bendrauti. Kas žino, galbūt jie sėmėsi įkvėpimo vienas iš kito, bet neabejotina, kad galėjo vienas kitam padėti išrandant ar pritaikant išradimus visuomenės poreikiams.
Žymusis Ford Mustang modelis pradėtas pardavinėti tik 1964 metais. Jis iškart pelno pirkėjų populiarumą ir milijonas vienetų buvo parduota vos per 18 mėnesių. Mustang gaminamas ir vairuotojų mėgiamas iki šių dienų.
H. Fordas visuomet laikėsi lanksčios kainų politikos. Todėl Ford dalys ir automobiliai visuomet būdavo parduodami tokia kaina, kad pardavimai būtų padidinti. Buvo stengiamasi išlaikyti kaina, už kurią kuo daugiau žmonių galėtų įsigyti automobilį. Standartizuotos Ford dalys suteikė galimybę nesunkiai savarankiškai taisyti automobilį, jei atsirasdavo gedimas.
Kompanijos kapitalizacija siekia 35 milijardus JAV dolerių. Žinant, kad 1903 metais Henris kartu su investuotojais pradėjo su 28 000 dolerių, tai yra didžiulis asmeninis ir kompanijos pasiekimas. Nors Henris pats vadovavo kompanijai iki 1945 metų, bet per tą laiką spėjo padėti stiprius pamatus ilgaamžei kompanijai.
Norėdamas pritraukti investuotojų gamyklai steigti Henris sukonstravo transporto priemonę ir pagerino tuometinį greičio žemėje rekordą. Po šio įvykio pritraukti investuotojus pasidarė kur kas lengviau.
Henris Fordas prieš Ford su investuotojais buvo įkūręs kitą kompaniją. Bet joje buvo susitelkęs į automobilių konstravimą ir neužsiėmė pardavimais, todėl buvo investuotojų išmestas. Vėliau ta kompanija pasivadino Cadillac.

Norintys aplankyti JAV ir pamatyti jos grožybes ir lankytinas vietas gyvai, turės pateikti paraišką esta viza gauti.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2022 lapkričio 03, ketvirtadienis )