Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 gegužės 16, ketvirtadienis
Po metų pertraukos vėl vyksta Kaišiadorių–Elektrėnų (EKKL) krepšinio lygos čempionatas Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS, EKKL spaudos atstovas   
2021 lapkričio 04, ketvirtadienis

Spalio 26-osios antradienio vakarą Kaišiadoryse ir Žiežmariuose prasidėjo jau antrasis EKKL turas. Viename iš jų Kaišiadoryse susitiko aikštės šeimininkai „TPA“ (0-2) bei svečiai komanda „Žiedas“ (1–1). Klampiose ir nerezultatyviose rungtynėse su pratęsimu pergalę rezultatu 67:61 iškovojo svečių komanda iš Vievio „Žiedas“, kuri savo geležine zonine gynyba užgniaužė visus šeimininkų bandymus iškovoti pergalę. Pralaimėjusių gretose išsiskyrė komandos varikliukas Ignas Mikulis, kurio sąskaitoje 18 taškų.

Dar vienose antradienio vakaro rungtynėse susitiko aikštės šeimininkai „Žiežmariai“ (2–0) bei svečiai Elektrėnų regiono krepšininkų gausa pasižyminti komanda „Alternetas“ (1–1). Šįkart aikštės šeimininkai nekartojo pirmųjų rungtynių klaidų ir geriau bei drausmingiau pradėjo rungtynes, kurias pirmavo didesne ar mažesne persvara, o svečiams ketvirtajame kėlinyje, bandant perlaužti rungtynes, savo žodį tarė Justinas Kursevičius, kuris patempė žiežmariečius lemiamą akimirką ir tai lėmė, kad rungtynes rezultatu 79:69 laimėjo aikštės šeimininkai. Būtent šis žaidėjas ir pelnė daugiausiai taškų savo komandai – 23.
Spalio 28 dieną trečiose turo rungtynėse Kaišiadoryse susitiko dvi komandos iš Kaišiadorių regiono. Tai aikštės šeimininkai jaunieji „Kaišiadorių raj. ŠSPC“ (0–1) krepšininkai ir svečiai komanda „Žaibas“ (2–0). Intriga šiose rungtynėse buvo tik vieną kėlinį, kurį kaišiadoriečiai sugebėjo laimėti 1 tašku.
Visiškai kitoks vaizdas buvo ant-rajame kėlinyje. „Žaibo“ vyrai žaidė tiksliau, gerai dalinosi kamuoliu puolime. Tai lėmė, kad rezultatas po antrojo kėlinio tapo 48:32 svečių naudai. Po didžiosios pertraukos įgyta persvara leido vyresniems ir labiausiai patyrusiems lygos debiutantams ramiau kvėpuoti ir be didesnio streso, šiek tiek padidinus persvarą bei įmetus pirmąjį šio sezono lygos šimtuką, užbaigti rungtynes jas laimint galutiniu rezultatu 103:80. Puikų asmeninį pasirodymą surengę daug vilčių ateičiai keliantis jaunųjų „Kaišiadorių raj. ŠSPC“ krepšininkas Matas Cibulskis (32 tšk.) Nugalėtojams Lukas Aleksiūnas įmetė 23 taškus. Spalio 31-ąją Elektrėnuose įvyko paskutinės EKKL II turo rungtynės. Čia susitiko aikštės šeimininkai komanda „Rumšiškės“ (1–1) bei svečiai „Sporto Centras“ (0–2). Rungtynes geresniu rezultatu pradėjo naudingiausio pirmojo turo krepšininko Domanto Burneikos į priekį vedami aikštės šeimininkai, kurie rungtynių metu tik didino savo persvarą. Vienu metu skirtumas tarp komandų siekė 20 taškų. Tik dėka 10 persvara laimėto ketvirto kėlinuko svečiams pavyko išvengti sutriuškinimo ir pralaimėti rungtynes  13 taškų persvara. Nugalėtojams rumšiškėnams jau minėtas Domantas Burneika įmetė 25 taškų ir spėjo atlikti 7 rezultatyvius perdavimus.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2021 lapkričio 18, ketvirtadienis )