Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 gegužės 21, antradienis
Mediniai nameliai: 4 svarbūs faktoriai prieš pradedant statybas Spausdinti
2021 rugsėjo 14, antradienis

Mediniai nameliai, leidžiantys pabėgti nuo miesto triukšmo ir šurmulio, yra daugelio iš mūsų svajonė. Vis dėlto, norint džiaugtis atpalaiduojančia aplinka ir patogiu poilsiu, turite gerai apgalvoti visus statybų niuansus. Medinių namų gamyboje besispecializuojantys Meistro Namai specialistai teigia, kad būtent dėl šios priežasties gamindami rąstinius namelius jie stengiasi atsižvelgti ne tik į esminius šeimų poreikius. Meistrai daug dėmesio skiria ir techniniams aspektams, kurie padeda sukurti patogią aplinką ir leidžia kokybišku poilsiu mėgautis ilgus metus.

Taigi, specialistų ir nusprendėme pasiteirauti, kokie galėtų būti esminiai faktoriai, kurių dėka medinio namelio projektą galime vadinti sėkmingu, o jo privalumais mėgautis ilgus metus?



1. Mediniai nameliai: statyboms taikomi reikalavimai

Pirmasis svarbus dalykas, į kurį www.meistronamai.lt specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį – teisiniai reikalavimai rąstinių namelių statyboms. Esminiu klausimu šiuo atveju neretai tampa medinuko plotas ir aukštis. Informaciją, kokio ploto ir aukščio mediniai nameliai gali būti statomi be leidimo, vertėtų pasitikrinti reglamentuose pagal gyvenamą vietą. Svarbu akcentuoti tai, kad rūsys ir terasos plotas į gyvenamąjį plotą nėra skaičiuojami.

2. Medinių namelių kaina

Ne mažiau nei teisiniai reikalavimai svarstant namelio dydį svarbi ir medinuko kaina. Remiantis bendra praktika, kokybiški mediniai nameliai gali kainuoti nuo 14 000 iki 500 000 eurų, priklausomai nuo dydžio, tipo ir medžiagų, naudojamų statybai.

Visų pirma, jei tokio namelio statybai nusprendėte skirti ribotą biudžetą,  Meistro Namai specialistai rekomenduoja rinktis jau paruoštą projektą. Tik šiuo atveju jūs būsite tikri dėl galutinės namelio kainos. Specialistai teigia, jog visi įmonės projektai yra visiškai pritaikomi individualiems užsakovų reikalavimams, todėl jums nereikės ieškoti kompromisų.

Svarbu paminėti ir tai, kad medinuko kaina taip pat priklauso nuo pasirinkto rąstinės kabinos tipo. Bene brangiausi mediniai namai – pagaminti iš natūralių, didelio skersmens, rankomis apdirbtų rąstų. Šio tipo namai yra tinkami naudoti ištisus metus, nes yra statomi remiantis tradicinėmis technologijomis – sujungiant kiekvieną, tinkamai išpjautą ir paruoštą rąstą, tokiu būdu užtikrinant maksimalią izoliaciją.

Žvelgiant iš techninės perspektyvos, bene pagrindinis tokių namų privalumas – ypač gera oro cirkuliacija. Papildomai izoliuotas, apšiltintas namelis leis jo teikiamais privalumais naudoti ištisus metus bei džiaugtis labai mažomis šilumos sąnaudomis. Vis dėlto, atsižvelgiant į unikalius, ilgus ir platus skersmens rąstus, naudojamus statyboje, nėra sunku suprasti, kad tokių medžiagų kaina bei jų parengimas gerokai išaugina paties medinio namelio kainą.

Dar vienas, gana plačiai paplitęs rąstinių namelių variantas – klijuoto tašo mediniai nameliai. Nors klijuoti ir laminuoti rąstai yra labai panašūs į statyboms naudojamus, rankomis apdirbtus rąstus, medinukai, pagaminti iš šių rąstų, pasižymi keletu esminių skirtumų. Visų pirma, jie nėra jautrūs aplinkos temperatūros ir drėgmės pokyčiams, todėl tokio namelio sienos po statybų nėra linkę vaikščioti. Taip pat svarbu paminėti, kad mediniai nameliai iš klijuoto tašo rąstų gerokai mažiau riboja namų erdvę ir architektūrinius sprendimus, nes klijuota mediena nesunkiai įgauna norimą formą.

Dar vienas svarbus aspektas – pačios medienos kokybė, todėl www.meistronamai.lt įmonė savo statiniams renkasi tik aukščiausios klasės medieną iš Švedijos, Suomijos ir Sibiro. Toks sprendimas – ypač svarbus norint išlaikyti daugiau šilumos ir stipriai sumažinti šilumos sąnaudas. Jei turite ribotą biudžetą, rekomenduojame apsvarstyti klijuoto tašo namelius iš aukštos kokybės medžiagų.


3. Medinių namelių dydis

Vienas iš pagrindinių veiksnių, kurie gali padėti ne tik pasirinkti tinkamiausią rąstinį namelį, bet ir žymiai sumažinti statybos sąnaudas – optimalaus rąstinio namelio ploto pasirinkimas.

Svarstant, kokio dydžio medinį namelį norite statyti, verta prisiminti, kad nedidelėje erdvėje kai kurios patalpos gali atlikti kelias funkcijas. Pavyzdžiui, didelė ir patogi sofa gyvenamajame kambaryje gali tapti ne tik vieta atsipalaiduoti dienos metu, bet ir taip pat miegamojo lova naktį. Tokiu būdu turėsite dvigubos paskirties erdvę, todėl pats medinukas taip pat galės būti mažesnis. Svarbu paminėti ir tai, kad statydami mažesnį medinį namelį daugiau finansų galėsite skirti interjerui ir namų ūkio sprendimams.


4. Papildomos erdvės ir terasa

Galiausiai, renkantis rąstinį namelį taip pat rekomenduojama apsvarstyti, ar jam reikia tokių papildomų erdvių, kaip, pavyzdžiui, balkonas, rūsys ar garažas. Verta žinoti, kad garažo įrengimo išlaidos bus lygios gyvenamosios erdvės įrengimui, o palėpė bus skaičiuojama į bendrą namų plotą, todėl mediniam nameliui gali prireikti leidimo. Puikus būdas išplėsti namelio poilsio zoną be apribojimų gali būti ir erdvi terasa.

Daugiau patarimų apie tai, kokie mediniai nameliai galėtų būti geriausiu pasirinkimu jūsų komfortiškam poilsiui, skaitykite meistronamai.lt .

Prieš statant medinius ar bet kokius kitus namus, kaip pavyzdžiui kartoninius ar netgi SIP, įsitikinkite, kad turite tinkamą namo projektą, suderintą su architektais
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2021 spalio 13, trečiadienis )