Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 2 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 balandžio 20, Šeštadienis
Gyvo garso ir nebylaus kino vakaras: Generolas (1926 m.) Spausdinti
2021 rugpjūčio 17, antradienis

Rugpjūčio 19 d. 20 val. Žiežmarių sinagogoje nespalvoto ir nebylaus senojo kino mėgėjai turės progą kiek kitaip išvysti vieną geriausių visų laikų komedijų „Generolas“. Tai tikrai labai originalus ir nepaprastai įdomus projektas.

Filmą „Generolas“ gyvai įgarsins Arkadijus Gotesmanas (perkusija), Arnas Mikelėnas (akordeonas, klavišiniai) ir Dominykas Vyšniauskas (trimitas).
Renginį pristatys režisierius Artūras Jevdokimovas.
Apie filmą:
„Generolas“ yra vaizdingas komedijos šedevras su garsiuoju „akmeninio veido“ Busteriu Keatonu. Dažnai laikomas viena geriausių nebyliųjų komedijų (ir paties Keatono mėgiamiausia) ir neabejotinai geriausiu kada nors sukurtu filmu apie traukinius. Šis klasikinis epas apie Pilietinio karo nuotykius buvo sukurtas nebyliojo kino erai artėjant prie pabaigos. Filmo plakatai skelbė: „Meilė, lokomotyvai ir juokai“. Iš pradžių kritikai prastai atsiliepus apie filmą, tik po ilgų dešimtmečių filmas imtas minėti tarp geriausių kada nors sukurtų. 1989 m. „Generolas” buvo įtrauktas į Jungtinių Valstijų Nacionalinį Filmų registrą už „kultūrinę, istorinę arba estetinę reikšmę“. Įtrauktas jis buvo Registro įsteigimo metais, drauge su tokiais filmais kaip „Geriausi mūsų gyvenimo metai“, „Kasablanka“, „Pilietis Keinas“, „Vėjo nublokšti“, „Saulėlydžio bulvaras“.
Renginys nemokamas.
Dėl COVID-19 prevencijos vyks dalyvių registracija.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2021 rugsėjo 02, ketvirtadienis )