Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 balandžio 16, antradienis
Paskirta nauja savivaldybės administracijos direktorė Spausdinti
Elzė Galinytė   
2021 balandžio 29, ketvirtadienis

Balandžio 29 d. vykusiame Kaišiadorių r. savivaldybės tarybos posėdyje mero teikimu Vaida Babeckienė paskirta eiti savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas.


V. Babeckienė nuo 2019 m. kovo buvo Kaišiadorių r. savivaldybės tarybos narė, pagal sąrašą išrinkta su Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija. 2015–2019 m. ji buvo mero Vytenio Tomkaus patarėja.

„Vienas pirminių darbų, ką reikės spręsti kuo greičiau, tai būtent visuotinis vakcinavimas, kaip jį gerai ir kokybiškai organizuoti, švietimo sistema esamoje situacijoje, kaip optimaliai organizuoti, kad vaikai galėtų saugiai grįžti į mokyklas, ir, žinoma, gerinti administracijos darbo kokybę, jeigu yra kažkur kažkokių niuansų, spartinti tarybos sprendimų įgyvendinimą“, – savo prioritetus įvardijo V. Babeckienė.

Posėdžio metu V. Babeckienė teigė sukaupusi vadovavimo patirties privačiame versle, taip pat vadovaudama viešajai įstaigai „Mamų mugė“. Kandidatė sakė, kad vienu metu yra turėjusi ir daugiau nei 20 pavaldinių.

„Į mus vis dažniau dėmesį atkreipia verslo bendruomenė, dažnai reikia disciplinos ir kūrybiškų sprendimų, todėl labai vertinu Vaidos darbo privačiame versle patirtį bei patirtį organizuojant visoje šalyje žinomas visuomenines iniciatyvas. Vaida yra energinga ir patirties turinti naujos kartos politikė bei lyderė, kuria galima pasitikėti“, – savivaldybės pranešime spaudai cituojamas kandidatūrą teikiantis meras V. Tomkus.

Tarybos narė Daiva Nasevičienė pabrėžė, koks svarbus tarybos narių ir administracijos direktoriaus bendradarbiavimas, siekiant naudos ne sau, o rajono gyventojams. „Labai norėtųsi palinkėti mums visiems, kad į administracijos direktorių žiūrėtume ne kaip į priešą, o kaip į bendrą komandos narį, kuris vykdo mūsų priimtus sprendimų projektus“, – sakė D. Nasevičienė.

V. Babeckienė yra Vilniaus universitete baigusi vadybos ir verslo administravimo studijas, ten pat 2009 m. įgijo magistro laipsnį marketingo ir prekybos vadybos srityje. 2020–2024 m. Seimo kadencijoje ji dirba parlamentaro Audroniaus Ažubalio padėjėja.

Šių metų kovą Kaišiadorių r. savivaldybė neteko administracijos direktoriaus, netikėtai mirus šias pareigas nuo 2019 m. gegužės ėjusiam Mindaugui Nasevičiui. Iki naujosios direktorės paskyrimo pareigas laikinai ėjo administracijos direktoriaus pavaduotojas Voldemaras Maziliauskas.

Slapto balsavimo metu V. Babeckienės kandidatūrai pritarė 16 tarybos narių, prieš balsavo 4, susilaikė 1. Buvo išduoti 25 biuleteniai, tačiau iš jų balsų skaičiavimo komisijai grąžinti 21.

Mero politinio pasitikėjimo pareigūnas, koks yra administracijos direktorius, negali eiti ir tarybos nario pareigų. Todėl V. Babeckienei tapus administracijos direktore, likusiai kadencijai jos vietą taryboje pagal sąrašo reitingą turėtų užimti Janina Augustinavičienė.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2021 gegužės 28, penktadienis )