Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 gegužės 17, penktadienis
Ar Neymarui pavyks ištrūkti iš Paryžiaus? Spausdinti
2020 gegužės 13, trečiadienis

Prieš trejus metus futbolo pasaulį sukrėtė neregėta naujiena – Brazilijos futbolo rinktinės lyderis Neymaras nusprendė palikti „Barcelona“ ekipą ir persikelti į „Paris Saint Germain“ klubą. Tai iki šiol yra rekordinis perėjimas futbolo istorijoje, kas milijardieriams iš Prancūzijos kainavo net 222 mln. eurų.
Tiesa, jau dabar galima sakyti, kad ši investicija turbūt neišėjo į naudą niekam. Pats futbolininkas Paryžiuje niekada nesijautė laimingas, be to, jį nuolat kamavo traumos.
Persikėlė, nes norėjo „savo komandos“

Neymaras jau kurį laiką buvo įvardijamas geriausiu planetos žaidėju po Cristiano Ronaldo ir Lionelio Messi. Barselonos klube jam teko žaisti būtent su pastaruoju, todėl nenuostabu, kad brazilas nebuvo klubo žaidėjas numeris vienas. Dėl šios priežasties Neymarui teko ieškoti savo prekės ženklo.
Tuo metu PSG atrodė tiesiog tobulas variantas – komanda nuolat siekia triumfuoti Čempionų lygoje, laimi vietinį čempionatą, išvykus Zlatanui Ibrahimovičiui neturi savo veido. Neymaras šiuo veidu ir ketino tapti.
Iš dalies brazilui tai pavyko, tačiau tą pačią vasarą į komandą atvyko ir talentingasis Kylianas Mbappe. Pastarasis buvo ne tik fanų numylėtinis, bet ir rinkoje yra vertinamas geriau. Su brazilu jie geri draugai, tačiau žinant Neymaro ego jam tai tikriausiai nepatiko.
Santykinai silpnas čempionatas

Prancūzijos futbolo čempionatas nėra vertinamas taip, kaip Anglijos ar Ispanijos. Jame tiesiog rungtyniauja šiek tiek žemesnio lygio komandos ir šio faktoriaus Neymaras turbūt taip pat per daug neįvertino.
Jei PSG pasirodymą Čempionų lygoje baigia viename iš pirmųjų atkrintamųjų etapų, tai sezonas jau praktiškai yra visiškai nepavykęs, kadangi vietinėje lygoje ir taurės varžybose sostinės klubas triumfuoti tiesiog privalo. Dėl šios priežasties Neymaras taip ir neiškovojo nei vieno labai skambaus titulo.
Nori grįžti atgal
Vakarėlių liūtas ir kazino fanas panoro namo. Neymaras dar praėjusiais metais prašė komandos vadovų, jog parduotų jį atgal į „Barcelona“ komandą. Tuomet pusėms susitarti nepavyko.
Visgi, panašu, jog brazilas nepasiduos ir šią vasarą vėl bandys sugrįžti. Kalbama, jog futbolininkas net sutiktų susimažinti savo atlyginimą, tačiau jo tikslas -  bet kokia kaina grįžti į Ispaniją.
Sklinda kalbos, kad jei nepavyktų susitarti su „Barca“, Neymaras daug mieliau žaistų ir aršiausio konkurento Madrido „Real“ gretose – sportininkas tiesiog nebenori likti Paryžiuje.

„Barcoje“ veidu tapti dabar jau galėtų
Turbūt per daug nereikia stebėtis, kodėl lošimų automatų nepastovumą primenanti Neymaro istorija ir vėl krypsta į Barseloną. Jei rašėme, kad anksčiau jį užgoždavo L. Messi, dabar reikia suprasti, kad argentiniečio laikas taip pat tiksi. Jam vasarą sukaks 33-eji, todėl naujuoju komandos veidu po poros sezonų galėtų tapti Neymaras.

Kaip baigsis Neymaro istorija kol kas neaišku, tačiau viskas tikriausiai paaiškės per artimiausius mėnesius.
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2020 birželio 04, ketvirtadienis )