Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 balandžio 19, penktadienis
Tinkamiausio domeno pasirinkimas pagal SEO „reikalavimus“ Spausdinti
2020 vasario 10, pirmadienis

Tinkamo domeno pasirinkimas yra ne toks paprastas darbas, kaip galėjote pagalvoti. Žinoma, kol vieni renkasi pačius paprasčiausius pavadinimus, kurie geriausiai atspindi jų veiklos vardą ir  džiaugiasi, kad domenas bus našus ir reikalingas, o kiti skiria kuo daugiau dėmesio smulkmenoms.

Tinkamas domenas gali ne tik užtikrinti, kad Jūsų verslo vardas bus žinomas, tačiau taip pat garantuoti, kad pozicijos „Google“ paieškos sistemoje bus aukštos ir tuo pačiu be didelių papildomų investicijų galėsite mėgautis žinomumu.

Pagrindinių raktinių žodžių analizė

Domeno pasirinkimas turėtų prasidėti nuo raktinių žodžių analizės, kuri bus reikalinga ne tik tokiu atveju, kai ieškosite labiausiai tinkamo domeno, tačiau ir tada, kai vėliau norėsite padaryti, kad Jūsų internetinis puslapis būtų aukštesnėse „Google“ pozicijose.
Analizuoti raktinius žodžius geriausia yra naudojant specialias programas, kadangi dažniausiai jos rezultatus parodo ne tik labai tiksliai, tačiau taip pat ir greitai. Galiausiai, kartais pavyksta pamatyti išties netikėtų rezultatų.

Domeno vardo unikalumas

Raktiniai žodžiai yra naudingi, tačiau kartais labiausiai pasiteisina unikalumas. Tai tikrai nereiškia, kad paskirtas domenas turi būti kažkuo labai ypatingas arba įmantrus. Tikrai ne. Labai dažnai geriausiai pasiteisina tie variantai, kurie yra kuo paprastesni. Taip pat siūlome vengti raidžių trumpinių, kurie dažniausiai yra sunkiai įsimenami. O štai būtent lengvas įsiminimas yra vienas svarbiausių niuansų, kuris gali užtikrinti, kad Jūsų pasirinktas domenas bus geras, randamas ir tuo pačiu ieškomas.

Domeno galūnės pasirinkimas

Taip pat dagiau dėmesio reikia skirti ir domeno galūnei. Būtent .lt šiuo metu yra laikomos pačiomis geriausiomis, kadangi jos sukuria solidaus ir tuo pačiu patikimo puslapio įvaizdį. Tiesa, verslininkai dažniausiai kovoja dėl tam tikrų domenų, kurie gali geriausiai atspindėti jų veiklą.
Tokiu atveju dažniausiai nelieka nieko kito kaip tik rinktis domenus, kurie turi kitokią, o ne .lt galūnę. Tai tikrai nėra blogas variantas, tačiau pirmiausia reikia įvertinti galimybes, kad tikrai apgalvojus pasirinktumėte labiausiai tinkamą.

Domenas be lietuviškų raidžių

Nors lietuviškas raidynas yra labai gražus, tačiau geriausia yra vengti tokių raidžių, kadangi tai dažniausiai apsunkina Jūsų puslapio radimą. Kuomet tokius pavadinimus su lietuvišku raidynu renkasi organizacijos – tai tikrai labai gražu ir parodo, kad jie gerbia lietuvių kalbą. Tačiau verslams geriausia yra to vengti, kadangi sumažės jo matomumas, o to labiausiai ir stengiamasi išvengti. Rinkitės tai, kas yra patikima, kas yra pripažinta, išbadoma ir tuo pačiu veiksminga.

Lengvas įsiminimas

Žinoma, taip pat SEO reikalavimai apima ir kuo lengvesnį įsiminimą, kuris gali garantuoti, kad tam tikras pavadinimas bus nuolatos ieškomas ir net galbūt netyčia suvedus paieškos sistemoje. Kuo pavadinimas yra paprastesnis, lengviau įsimenamas – tuo jis yra naudingesnis. Juk taip veikia bet kokia reklama, kurios tikslas, kad kuo daugiau žmonių įsimintų verslo pavadinimą ir tuo pačiu kuo toliau skleistų žinią apie jį.

Autorinės teisės ir kiti niuansai

Geras domenas yra tas, kuris jokiu būdu neįžeidžia žmonių, taip pat tas, kuris nepažeidžia ir autorinių teisių. Svarbiausia įvertinti šiuos niuansus, kadangi daugelis skubėdami pamiršta ir tuo pačiu vėliau pergyvena, kad tenka atšaukti ilgai brandintas idėjas.
Kuo daugiau smulkmenų bus įvertinta – tuo tikresnis galite būti, kad Jūsų domenas, kurį pasirinkote, ne tik atitiks SEO reikalavimus, tačiau taip pat ir bus paklausus, lengvai įsimenamas ir ieškomas bei randamas.
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2020 vasario 22, Šeštadienis )