Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 3 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 balandžio 19, penktadienis
Ar verta rinktis klasikinę buitinę techniką? Spausdinti
2020 vasario 06, ketvirtadienis

Foto: Shutterstock.com
Jeigu jūsų seneliai ar tėvai kartais lepteli, kad „šiais laikais technika nebe tokia rimta“, tai jie dalinai yra teisūs. Šiais laikais buitinė technika geba nustebinti tik įvairiomis technologijomis, kurios taip palengvina maisto ruošimą, kad jūsų pastangų poreikis su kiekvienais metais tik mažėja. Tuo tarpu, prieš keletą dešimtmečių gaminama buitinė technika buvo visai kitokia – primityvios, bet patikimos technologijos, tvirtos ir ilgaamžės medžiagos ir mažiau agregatų, kurie galėtų sugesti. Kai kurie namuose nori susikurti senovinį, vintažinį stilių, todėl kyla klausimas: ar įmanoma šiandien gyventi su senovine buitine technika?


Senovinė buitinė technika – privalumai ir trūkumai

Vienas pagrindinių senovinės buitinės technikos privalumų, savaime suprantama, yra dizainas. Vienus žavi senoviniai automobiliai, o kitiems patinka 1950-1960 metų viryklės, spintelės ir šaldytuvai. Kaip jau minėjome, šiandien gamintojai stipriai susitelkia ties funkcionalumu – pažiūrėkite, kokia siūloma Senukai buitinė technika ir pamatysite, kokį „faršą“ technologijų galite rasti vienoje viryklėje. Vis dėlto, jos reikalingos ne kiekvienam, o dažniausiai grožis ir slypi paprastume.
Senovinė buitinė technika buvo tvirta ir patikima, todėl su gedimais susiduriama retai, o jei ir susiduriama – jie įveikiami nesunkiai. Tačiau perkant tam tikrą techniką reikėtų pasidomėti, ar dar įmanoma rasti detalių ir kokios jų kainos. Taip pat būkite atsargūs rinkdamiesi labai senus šaldytuvus – tai labai sena elektronika. Seni šaldytuvai turėjo ne guminę, o medžiaginę laidų izoliaciją, o vietoje plastiko buvo naudojamas porcelianas. Stenkitės vengti to.

Jeigu domina tik dizainas – rinkitės unikalias serijas

Foto: Pexels.com
O kaip skamba ryškiaspalvis šaldytuvas, kuris atrodo lyg būtų pagamintas penktajame dešimtmetyje, bet yra visiškai naujas ir turi modernias technologijas? Jeigu būtent tai yra jūsų idealus pasirinkimas, tada pamirškite senovinę buitinę techniką ir ieškokite technikos serijų, kuriose siūlomi prietaisai yra „vintažiniai“.


Senukai buitinė technika

Kad ir kokia graži, stilinga arba įmantri būtų jūsų viryklė ar šaldytuvas – abu jie turi gerai atlikti savo bazines funkcijas. Taigi, įvertinkite, kurių funkcijų jums tikrai reikia atsakingai ir rinkitės žinomų gamintojų produkciją. Siūlome apsilankyti internetinėje parduotuvėje www.senukai.lt – tai puiki pradžia ieškant svajonių įrangos!

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2020 vasario 22, Šeštadienis )