Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 2 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 balandžio 23, antradienis
,,Žiežmariai“ grįžta į sau įprastas turnyrinės lentelės pozicijas Spausdinti
Audrius ŠVELNIKAS   
2019 gruodžio 18, trečiadienis

Devintoji čempionato savaitė prasidėjo Rumšiškėse. Aikštelės šeimininkai „Žemkausta-Alvameta“ (4/5) susitiko su svečiais iš Žiežmarių KK „Žiežmariai“ (6/3). Rungtynės prasidėjo atkakliai, taškas į tašką, komandos aikštelėje kovojo dėl kiekvieno centimetro,  pirmasis ketvirtis baigėsi rezultatu 19:23 svečių naudai. Antrajame ketvirtyje žiežmariečiai ir vėl buvo vienu žingsniu priekyje ir prieš ilgąją pertrauką susikrovė 9 taškų pranašumą (34:43). Antrojoje rungtynių dalyje „Žemkausta-Alvameta“ komandai niekaip nepavyko sugaudyti varžovų, kurie atakas rezgė sėkmingiau ir laimėjo antrąją rungtynių pusę rezultatu 26:48. Galutinis rungtynių rezultatas – 60:91 žiežmariečių naudai. „Žemkausta-Alvameta“ komandoje daugiausiai – 12 taškų – pelnė Paulius Kazlauskas. KK „Žiežmariai“ gretose 25 taškus surinko Laimonas Alionis. 

Kiek netradiciniu laiku EKKL varžyboms  gruodžio 13 dieną, penktadienį, Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijoje susitiko nominalūs aikštelės šeimininkai komanda Megalinija (6/3) bei svečių teisėmis žaidusi kita Kaišiadorių komanda „Vytis“ (0/9). Intriga šiose rungtynėse, kaip ir dažnai būna, kai žaidžia komanda „Vytis“, buvo tik pirmą kėlinį, kurį aikštės šeimininkai laimėjo vos 4 taškais – 19:15. Nuo antro kėlinio vieno iš  naudingiausių ir rezultatyviausių lygos žaidėjų Luko Aleksiūno vedama komanda „Megalinija“ šovė į priekį ir jau po antro kėlinio turėjo 16 taškų persvarą, kuri buvo pakankama laimėti rungtynes. Po trečio kėlinio persvara perkopė dvidešimties taškų ribą. Tai išsprendė beveik visus klausimus kalbant apie rungtynių nugalėtoją. Ketvirtajame kėlinyje komanda „Vytis“ nesileido visiškai triuškinama ir rungtynes pralaimėjo rezultatu 62:82. Verta paminėti, kad  „Megalinija“ gan užtikrintą pergalę iškovojo įmetę tik  vieną baudą iš 14. Nugalėtojų gretose išsiskyrė net 33 taškus įmetęs jau minėtasis Lukas Aleksiūnas. Pralaimėjusių gretose 13 taškų pelnė Egidijus Žagaras. 
Pirmajame sekmadienio mače susitiko lygos lyderiai aikštės šeimininkų teisėmis žaidę  jaunieji „Kaišiadorys ŠSPC-Savex“ (2/7) bei lygos lyderiai KK „Roda“ (8/1).  Pirmajame kėlinyje vyko gynybinis ir nerezultatyvus žaidimas (kėlinys baigėsi rezultatu 13:13).  Antrajame kėlinyje KK „Roda“ „užkūrė“  savo  puolimo mašiną ir laimėjo kėlinį dešimties taškų persvara, bet  nereiškia, kad tai leido komandai ramiai jaustis antrojoje mačo dalyje. Antrojoje rungtynių pusėje jaunieji Kaišiadorių  krepšininkai, klausydami reiklaus trenerio Justino Kursevičiaus nurodymų visomis  įmanomomis jėgomis bandė vytis varžovus, tačiau iki galo pavyti  nepavyko ir rungtynių pabaigą ramiau sužaidusi „Roda“ jos laimėjo rezultatu 74:70 bei įsirašė jau aštuntąją pergalę, kas leido komandai dar savaitę išlikti pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 20 taškų įmetęs Jonas Grenda. Pralaimėjusių gretose daugiausia taškų  – 18 – pelnė Tomas Šalna. 
Tą patį sekmadienio vakarą paskutinėse turo rungtynėse susitiko aikštės šeimininkai „TPA-Elmenhorster“  (4/5) prieš svečių komandą KK „Rumšiškės“ (7/2). Rungtynes spurtu 5:0 pradėjo aikštės šeimininkai, lygos bronzos medalio laimėtojai. Neilgai trukus svečiai iš Rumšiškių jau parodė savo čempionišką charakterį ir įsiveržė į priekį 8:5. Vėliau visą kėlinį vyko taškų lenktynės, kuriose į priekį nepabėgo nei viena komanda, ir po pirmo kėlinio švieslentėje degė rezultatas 17:17. Antrajame kėlinuke atitrūkti bandė „Rumšiškės“, bet įgyti saugesnio bei didesnio nei 9 taškų pranašumo jiems prieš ilgąją pertrauką  įgyti nepavyko. Trečiajame kėlinyje rezultatyvumu, daugiausia brolių Manto ir Mariaus Radvilų pastangomis, tiesiog sprogo aikštės šeimininkų komanda, kuri per kėlinį įmetė net 32 taškus bei po trečio kėlinio jau pirmavo 6 taškais. Ketvirtajame kėlinyje KK „Rumšiškės“ pradėjo kur kas geriau ir kibiau gintis ir tai leido šiai komandai priversti daryti savo vyresniuosius varžovus klaidas, kartais ir lygioje vietoje, kas lėmė, kad įmetė šiame kėlinyje tik 9 taškus, kai svečiai – 18. Tai lėmė, kad jie  įsivežė iš Kaišiadorių sunkią pergalę (81:78). Nugalėtojų gretose vėl rezultatyviausiai žaidė 23 taškus įmetęs Mantas Gudeliauskas. Pralaimėjusiems Marius Radvilas pelnė 32 taškus.

Vytatuto Šimkūno nuotr.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2020 sausio 30, ketvirtadienis )