Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Lietuvos advokatai dovanos gyventojams nemokamas teisines konsultacijas Spausdinti
2019 lapkričio 29, penktadienis

Gruodžio 2 d. startuoja jau ketvirtus metus rengiama bendra Lietuvos advokatūros ir Lietuvos Caritas iniciatyva padėti nepasiturintiems žmonėms bei artėjančių švenčių proga padovanoti jiems nemokamą teisinę pagalbą (pro bono). Šiemet prie iniciatyvos prisijungė ir Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba (MOPT) bei Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas, kad kuo daugiau žmonių galėtų gauti nemokamas teisines konsultacijas.

Dalyvauti pagalbos kitam iniciatyvoje ir paskirti dalį savo laiko teikiant nemokamas teisines konsultacijas į sunkias gyvenimiškas situacijas patekusiems žmonėms šiemet apsisprendė daugiau nei 200 Lietuvos advokatų ir advokatų padėjėjų. Nemokamos konsultacijos šiemet bus teikiamos gruodžio 2–13 dienomis Caritas patalpose arba konkrečiose advokatų kontorose įvairiuose šalies miestuose.
„Prieš ketverius metus sumanėme gruodžio 3 d., Advokatūros dieną, paminėti dovanodami savo profesinę patirtį socialiai pažeidžiamiems asmenims. Šia iniciatyva norime parodyti, kad advokatų bendruomenė nevengia prisiimti socialinės atsakomybės. Šiemet pro bono projektas užaugo – prie mūsų prisijungė Maltos Ordino Pagalbos Tarnyba ir Nacionalinis skurdo mažinimo organizacijų tinklas, o teisinės konsultacijos bus teikiamos dvigubai ilgiau – net dvi savaites. Pažadame, kad ir ateityje tęsime bei plėsime šią neatlygintinai teikiamos teisinės pagalbos tradiciją Lietuvoje“, – sako Advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė.
Advokatai teisiniais klausimais taip pat nemokamai konsultuos ir organizacijų darbuotojus bei savanorius, kurie kasdien bendrauja su įvairių problemų kamuojamais žmonėmis ir dažnai sprendžia su teisiniais aspektais susijusius klausimus.
„Prieš ketverius metus prasidėjęs bendradarbiavimas su Advokatūra buvo išties reikalingas, kadangi mūsų žmonės aktyviai pasinaudojo jiems suteikta galimybe nemokamai konsultuotis su teisininkais. Džiaugiamės, jog teisininkai taip pat aktyviai nori dalintis žiniomis, kurių mūsų globojamiems žmonėms trūksta. O kad daugiau žmonių turėtų galimybę gauti nemokamas konsultacijas – šiemet prie šio bendradarbiavimo prisijungė dar dvi organizacijos, kurios prisidės kviečiant žmones į susitikimus su teisininkais. Labiausiai džiugina šio bendradarbiavimo vaisiai: gausėjantis konsultuotis išdrįstančių žmonių ratas, besikeičiančios bendradarbiavimo formos nuo individualių iki grupinių konsultacijų bei advokato įsipareigojimas toliau konsultuoti net ir pasibaigus pro bono savaitei“, – pasakoja Lietuvos Caritas generalinė sekretorė Deimantė Bukeikaitė.
Nemokamomis advokatų konsultacijomis pasinaudoti norintys žmonės kviečiami kreiptis į organizacijos Caritas centrus savo mieste: Kaišiadorių vyskupija (regionas) – tel. 8 683 26 929 (Giedrė Adlytė-Chveduk).

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2019 gruodžio 18, trečiadienis )