Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 gegužės 11, Šeštadienis
LKL: laukia dar vienas „Žalgirio“ triumfas? Spausdinti
  
2019 gegužės 27, pirmadienis

LKL: laukia dar vienas „Žalgirio“ triumfas?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliarusis sezonas po truputį artėja prie pabaigos, todėl jau dabar galima dėliotis pirmuosius atkrintamųjų varžybų kontūrus.

Šiame straipsnyje aptarsime LKL turnyrinę lentelę ir preliminarius sezono laureatus.

Dominuojantis „Žalgiris“ turi savo Achilo kulną
Turbūt niekam ne staigmena, jog pirmenybėse pirmauja daugkartinis čempionas Kauno „Žalgiris“. Nuo 2011-ųjų kasmet čempionų žiedus iškovojanti laikinosios sostinės ekipa turi solidų atotrūkį nuo Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“, tačiau su abiem pagrindiniais varžovais šiame sezone turi nesuvestų sąskaitų.

„Rytą“ LKL pirmenybėse „Žalgiris“ šiemet nugalėjo visus tris kartus, tačiau tuomet kai pergalės reikėjo labiausiai triumfavo vilniečiai. Karaliaus taurės finalo mače „Žalgiris“ buvo laikomas ryškiu favoritu ir pirmavo praktiškai visas rungtynes, bet ne vieną sudėtingą tritaškį smeigę „Ryto“ krepšininkai sugebėjo iškovoti titulą. To žalgiriečiai turbūt nepamirš visą sezoną.

Tuo tarpu „Neptūną“ galima vadinti tikru kauniečių Achilo kulnu. Klubai tarpusavyje šį sezoną žaidė triskart ir visus sykius netikėtai laimėjo uostamiesčio komanda.

Bukmekeriai: titulas liks Kaune

Pažiūrėjus į lažybų bendrovių prognozes, panašu, kad dėl čempionų titulo didelės intrigos šiemet neturėsime. Lažybų bendrovė Betsafe žalgiriečių šansus apginti vertina daugiau nei 90 procentų.

Kita vertus – kamuolys apvalus, o nelaimėję titulo žalgiriečiai teisės žaisti Eurolygoje vis tiek neprarastų. Šioje vietoje apie mažą motyvaciją kalbėti nesinori, ypač kol „Žalgirį“ treniruoja toks strategas kaip Šarūnas Jasikevičius, bet sportinio principo, visgi, šiek tiek trūksta.

Antros komandos vardą susigrąžina „Rytas“?

Prieš sezoną iš „Lietuvos ryto“ tiesiog „Rytu“ tapęs Vilniaus klubas panašu, kad susigrąžina savo, kaip antrosios Lietuvos komandos, pozicijas. Prieš pagrindinius konkurentus sostinės ekipa demonstruoja gana užtikrintą žaidimą, be to įprastai gana užtikrintai įveikiamos „dugno“ komandos, ko pastaruosius keletą metų jau nematėme.

Tiesa, su šiais teiginiais veikiausiai nesutiktų nei „Neptūno“ nei Panevėžlio „Lietkabelio“ vadovai. Galimybę pakeisti dabartinį matymą jie turės atkrintamųjų varžybų metu. Galbūt šiems klubams pavyks paneigti statymų prognozes .

Sezono staigmena – Pasvalio komanda

Tikra sezono staigmena galima laikyti puikią formą ir itin akiai patrauklų krepšinį demonstruojančią Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipą. Ji šiuo metu turnyrinėje lentelėje – ketvirta.

Ilgą laiką šioje vietoje buvo „Lietkabelis“, bet po paskutinės klubų tarpusavio akistatos Pasvalyje turnyrinėje lentelėje įvyko rokiruotė.

Milžiniškų kalnų pasvaliečiai LKL pirmenybėse turbūt nenuvers, tačiau tokiam klubui pasiekimas vien jau peržengti pirmąjį atkrintamųjų etapą, o pagal dabartinę situaciją tai atrodo išties realus scenarijus.
Pavojingoje situacijoje „Šiauliai“ ir „Nevėžis“

Lyderius vasarą praradę „Šiauliai“ sezone startavo itin prastai. Atrodė, jog ši komanda neišvengiamai užims paskutinę vietą reguliariajame sezone, tačiau dabar jie jau lenkia Kėdainių „Nevežį“. Ne pačius geriausius laikus išgyvenanti vidurio Lietuvos ekipa jau seniai neiškovojo pergalės ir turnyrinėje lentelėje yra paskutiniai.

Panašu, kad būtent šios dvi ekipos rizikuoja kitąmet palikti lygą. Su pirmenybėmis vienam iš klubų tektų atsisveikinti tuo atveju, jeigu keltis į LKL norą išreikštų Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) nugalėtojai.
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2019 gegužės 29, trečiadienis )