Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 28, ketvirtadienis
Sutaupykite laiko ir pinigų – rinkitės mobilųjį parašą Spausdinti
2018 lapkričio 13, antradienis

Užregistruoti automobilį, atlikti bankinį pavedimą ar deklaruoti gyvenamąją vietą – šiuolaikinės technologijos leidžia tai padaryti tiesiog telefonu. Pamirškite eiles bankuose ar kitose įstaigose – mobiliuoju parašu oficialius dokumentus patvirtinti galima ir neišeinant iš namų.

„Mobilusis parašas yra labai patogus įrankis – naudojantis juo, dėl vieno dokumento nebereikia niekur vykti, gaišti laiko ir eikvoti degalų. Viskam, kam anksčiau reikėjo parašo ranka, dabar užtenka kelių mygtuko paspaudimų telefonu“, – sakė Vaida Burnickienė, „Tele2“ pardavimų direktorė.
Anot V. Burnickienės, ši paslauga veikia visur, kur yra mobilusis ryšys, o jos vartotojams nebereikia atsiminti daug skirtingų slaptažodžių, naudotis kodų kortelėmis ar generatoriais.
Mobilusis parašas – saugesnis už įprastą
Mobilusis parašas yra toks pat oficialus kaip ir įprastas.Todėl užsisakę šią paslaugą, sau patogiu metu galėsite greitai atlikti bankinius pavedimus, patikrinti sąskaitos likutį, pasirašyti įvairias sutartis, registruoti išmokų, nedarbingumo, motinystės bei kitus dokumentus.
Mobilusis parašas turi ir daugiau privalumų – šis įrankis yra saugesnis nei įprastas popierinis. Savininko elektroninė tapatybė yra apsaugota specialiu vienu arba net dviem sPIN kodais. Pastaruoju atveju pirmasis kodas yra skirtas prisijungti prie elektroninės svetainės, antrasis – pasirašyti. Kiekvieno prisijungimo metu šiuos kodus patikrina bankininkystės ar sertifikuotų registrų centrų sistemos.
„Tele2“ klientai už mobilųjį parašą moka mažiausiai
Technologijų lyderės „Tele2“ klientai mobiliojo parašo paslauga šiuo metu gali naudotis tik už 40 ct per mėnesį. Lyginant su kitų šalies operatorių pasiūlymais, šiandien tai – mažiausia mobiliojo parašo mėnesinė įmoka.
Be to, pasirašant naują sutartį su bet kuriuo „Tele2“ neribotų pokalbių ir SMS planą nuo 100 MB, mobiliojo parašo paslauga pirmąjį pusmetį galima naudotis nemokamai.
Greitai ir lengvai
Pasirašyti mobiliojo parašo sutartį galima atvykus į bet kurį „Tele2“ saloną. Viskas, ko reikia – su savimi turėti pasą arba ID kortelę ir SIM kortelę. Mobilusis parašas aktyvinamas seną SIM kortelę pakeitus į naują, turinčią elektroninio parašo saugumą užtikrinančius sertifikatus.
Po naujos kortelės išdavimo paslauga bus įjungta maždaug per 15-20 min. Iš karto po to galėsite prisijungti prie mobiliojo banko, atlikti mokėjimus ar kitas jums aktualias elektronines operacijas.
Beje,  kartu su nauja SIM kortele, telefone atsiras speciali funkcija, leidžianti pakeisti suteiktus sPIN1 ir sPIN2 kodus į tokius, kuriuos atsiminsite geriausiai.
Be to, šia paslauga galėsite naudotis ir ne Lietuvoje – užsienyje kiekviena mobiliojo parašo operacija papildomai apmokestinama kaip SMS žinutė pagal tarptinklinio ryšio tarifus. Įprastai viena operacija sunaudoja vos dvi SMS žinutes.
Išduotos SIM kortelės su mobiliojo parašo paslauga galioja 5 metus.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2018 gruodžio 14, penktadienis )