Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 balandžio 20, Šeštadienis
Ramiam poilsiui įsigykite hamaką Spausdinti
2018 gegužės 07, pirmadienis

Hamakas paprastai asocijuojasi su poilsiu ir komfortu, tačiau dar ne visi yra atradę, koks geras ir ramus poilsis gali būti gulint hamake ir skaitant knygą ar klausantis gamtos garsų. Net kelios minutės koncentruojantis į save padeda pabėgti nuo rutinos ir kasdienių rūpesčių. Nusprendusiems išbandyti ir įsigyti hamaką, rekomenduojama pasidomėti jų rūšimis ir pritaikymo būdais. Internetinės parduotuvės b-a.eu , prekiaujančios įvairių rūšių ir tipų hamakais, atstovas M. Meliešius pateikia kelis patarimus, kuriais vadovaudamiesi išsirinksite Jūsų poreikius labiausiai atitinkantį hamaką.

Hamakų rūšys

Pagal savo konstrukciją ir pritaikymo būdus hamakai skirstomi į rūšis: virvinis hamakas, turistinis hamakas, hamakas iš austos medžiagos, hamakas kėdė ar sūpuoklės. Virvinis hamakas yra supintas iš virvių tinklo ir geriausiai tinka naudoti karštomis vasaros dienomis. Paprastai gaminamas iš medvilnės ar poliesterio virvių. Toks hamakas lengvai supasi ir tinka puikiam poilsiui. Iš medžiagos, audinio pagaminti hamakai yra tradicinis, mums labiausiai žinomas variantas. Tokie hamakai yra tvirti, puikiai tinka poilsiui ir vėsesniu ar permainingu oru.
Turistiniai hamakai paprastai būna pritaikyti miegojimui turistinio žygio metu. Kai kurie turistai, ypač šiltomis naktimis mėgsta rinktis tokį stovyklavimo variantą. Hamakas yra lengvas, tvirtas, nereikia miegoti ant žemės. Be to, padeda sumažinti nešamo krovinio svorį, kadangi nereikia palapinės.
Įdomesnis hamako variantas yra hamakas kėdė arba hamakas sūpynės. Tai kompaktiškesnis standartinio hamako variantas, kuriame galima ilsėtis pusiau sėdomis. Tokių hamakų privalumas, jiems reikia mažiau erdvės ir vietos, kadangi jie yra tvirtinami viename taške.

Kokį hamaką rinktis – su kartelėmis ar be jų?

Pakabinami tradiciniai hamakai paprastai būna su kartelėmis arba be jų. Kurį variantą pasirinkti yra individualus sprendimas. Kartelės paprastai būna sumontuotos abiejuose hamako galuose. Kartelės apsaugo, kad hamakas nesusisuktų į kokoną. Jeigu mėgstate, kad medžiaga jus šiek tiek apgaubtų ir paslėptų nuo aplinkos, tuomet rinkitės hamaką be kartelių. Taip pat, kabinant hamaką be kartelių, atsiranda daugiau galimybių keisti atstumą tarp pakabinimo taškų ir pakabinimo aukštį. Jeigu bijote hamake susipainioti, rinkitės tradicinį variantą su kartelėmis.

Kaip pakabinti hamaką

Hamakas paprastai tvirtinamas tarp dviejų medžių arba tarp dviejų sienų. Tvirtinimui pasirinkti medžiai turi būti tvirti ir atlaikyti kūno svorį. Medžiai, prie kurių tvirtinsite hamaką turėtų būti ne mažiau kaip 3 m. atstumu vienas nuo kito. Hamakas tvirtinamas naudojant 2 virves. Rekomenduojamas pakabinimo aukštis turėtų būti du kartus mažesnis už atstumą tarp pakabinimo taškų. Tvirtinant hamaką tar dviejų sienų naudojami specialūs kabliai, kurie gali atlaikyti hamake gulinčio asmens svorį.

Hamako stovas – neturintiems kur kabinti hamako

Nusprendėte įsigyti hamaką tačiau nerandate tinkamos vietos, kur jį pakabinti? Hamako stovas yra puiki išeitis. Įsigijus stovą hamaką galima pakabinti bet kurioje sodybos ar namų vietoje, o esant poreikiui – pernešti į kitą. Hamako stovai paprastai gaminami iš medžio arba metalo. Mediniai stovai paprastai pasirenkami dėl jų natūraliai prie aplinkos derančios išvaizdos ir stabilumo. Tačiau tokius stovus gana sudėtinga pernešti į kitą vietą. Metaliniai stovai yra lengvi, juos nesunku surinkti ir pernešti. Taip pat yra stovų, kurie skirti hamako pakabinimui namuose. Tokie stovai yra kompaktiškesni ir pritaikyti montavimui ar pastatymui patalpos viduje.

Įsigykite hamaką internetu

Internetinėje parduotuvėje b-a.eu galima įsigyti įvairių rūšių hamakų ir jų stovų. Pirkėjams siūloma daugiau nei 150 skirtingų pozicijų, todėl kiekvienas išsirinks tinkamiausią prekę. Populiariausios ir labiausiai ieškomos prekės yra hamako stovas „Luna“, hamako stovas „Apollo“ ir virvinis hamakas „Spokey Lattice“. Vidutinė hamako kaina yra 20 – 100 Eur, tačiau galima rasti ir pigesnių ar brangesnių variantų. Jeigu dvejojate, ir nežinote kokį hamaką pasirinkti arba norite gauti papildomos informacijos, visuomet galite kreiptis į parduotuvės konsultantus, kurie padės išsirinkti tinkamiausią prekę. Įsigyta prekė bus pristatyta į namus net į atokiausius šalies kampelius. Be to, internetinėje parduotuvėje norimas prekes įsigysite pigiau, nei analogiškos prekės kainuoja įprastinėje parduotuvėje.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2018 gegužės 31, ketvirtadienis )