Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Keliavome kartu su lape Spausdinti
Arina KETURKAITĖ, Žiežmarių bibliotekininkė   
2018 vasario 23, penktadienis
Tivana Busilaitė su mamos pasiūta lape
Žiežmarių bibliotekoje įvyko knygos „Laimė yra lapė” pristatymas.  Kas yra laimė? Vieniems ji – namai, draugai, piešimas, o kitiems /0 dar kas nors. O ar gali laimė būti lapė? Pasirodo gali. Tai patvirtino rašytoja Evelina Daciūtė ir dailininkė Aušra Kiudulaitė.
Ši paveikslėlių knyga dalyvauja Metų knygos vaikams rinkimuose. Knyga apdovanota Domicelės Tarabildienės premija, Bolonijos vaikų knygų mugės, Nami (Pietų Korėja), Šaržos (JAE) iliustratorių parodų diplomais. E. Daciūtei ši knyga – penktoji. Ji kartu su iliustratore Rasa Kaper yra išleidusi tris serijos „Meškių istorijos“ knygas. Bendra E. Daciūtės ir dailininkės Ingos Dagilės knyga „Drambliai ėjo į svečius“ Kultūros ministerijos 2016 m. buvo apdovanota kaip viena gražiausių knygų, o Tarptautinės vaikų ir jaunimo knygos tarybos (IBBY) Lietuvos skyrius ją paskelbė geriausia knyga mažiausiems.  A. Kiudulaitės knyga „Laimė yra lapė“ – debiutas Lietuvos vaikų literatūroje.
Vaikai viešnias sutiko daina ir savo atsineštomis lapėmis. Tivanos mama Inga specialiai šiam susitikimui pasiuvo lapę. Klausėmės skaitomos knygos, kartu su knygos personažu Povilu keliavome kartu su lape. Ir kiekvienas skirtingai supratome Povilo nenorą keisti gyvenamosios vietos, nes kaip – be lapės. Tikimės, kad ši knyga ir bus nominuota Metų knygos rinkimų nugalėtoja. O nuo visų renginio dalyvių autorės gavo dovanų „Laimingos Žiežmarių lapės“ albumą su  vaikų  piešiniais.

Nuotr. iš Žiežmarių  bibliotekos fotoarchyvo
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2018 kovo 09, penktadienis )