Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Jaunieji Pravieniškių aktoriai pasirodė miestelio šventėje Spausdinti
Ramutė ŠIMELIENĖ   
2018 vasario 18, sekmadienis

Jaunieji aktoriai. Viduryje – Ernestas Bykovas. Šalia – Tautvilė Žiūkaitė ir Svajūnas Masaitis
Sausio 29-ąją pravieniškiečių dėmesiui pasiūlytas Rumšiškių kultūros centro Pravieniškių skyriaus vaikų dramos būrelio „Šaltinėlis“ (vadovė Liongina Bakanienė) spektaklis „Sakmė apie Šarūną“ pagal aktoriaus Petro Dimšos dar 2007-aisiais metais išleistą pjesę ir sutraukęs nemažą būrį Pravieniškių kaimo gyventojų.
Spektaklis pastatytas neeiline proga – tądien paminėtas Pravieniškių ir šio kaimo herbo gimtadienis. Taip pat šventė skirta atkurtos Lietuvos nepriklausomybės šimtmečiui paminėti.
Pravieniškės pirmą kartą istorijoje paminėtos prieš 249-erius metus, o herbas šiai vietovei Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės patvirtintas prieš trejus metus, todėl nuspręsta miestelio ir herbo gimtadienį švęsti  sausio 29 dieną. Pravieniškių herbe pavaizduotos dvi auksinės žvirblinės pelėdos ir sidabrinis banguotas siūlas, simbolizuojantis upelį, kuris rodo miestelio lokalizaciją prie Pravienos upės. O žvirblinės pelėdos – labai retos ir veisiasi Pravieniškių miškuose.
Iš dešinės: Pravieniškių seniūnė Galina Jengalyčeva apdovanoja vietos jaunimo tinklinio komandos kapitonę, geriausią mėgėjų sporto tinklininkę Jolantą Skučienę
Pelėda – išminties ir tamsą perskrodžiančio mokslo simbolis, todėl būtent pelėdos atspindi tiek Pravieniškėse vykusias kovas, tiek daraktorių mokymą, tiek ir dabartinę pravieniškiečių vykdomą intelektualinę veiklą. Herbo etaloną sukūrė dailininkas Rolandas Rimkūnas.
Jaunieji pravieniškiečiai tądien pasirodė šauniai. Šiame spektaklyje noriai vaidino ir maži, ir suaugę. Vyriausiam aktoriui Sauliui Bakanui – apie septyniasdešimt. Mažiausieji – pradinukai.
Režisūra ir scenografija – Lionginos Bakanienės ir Petro Dimšos. Tądien įvyko spektaklio premjera.
Tai ne pirmas spektaklis, kurį pastato šio būrelio jaunieji aktoriai. Be „Sakmė apie Šarūną“ pastatyti dar devyni spektakliai, tokie kaip „Pempės gimtadienis, „Kur Kalėdų senelis?“, „Bulvinė pasaka“, „Nulėpausio gimtadienis, „Batuotas katinas“ ir kiti.
Rumšiškių kultūros centro Pravieniškių skyriaus vaikų dramos būrelis „Šaltinėlis“ du kartus atstovavo Kaišiadorių rajonui Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų apžiūrose-šventėse „Šimtakojis“, gastroliavo Kaune, Rumšiškėse, Kruonyje, Kaišiadoryse, Dovainonyse, Prienuose, Radviliškyje, Paparčiuose, Žasliuose.
Tikimasi, kad jaunieji aktoriai su šiuo jubiliejiniu dešimtuoju spektakliu taip pat dalyvaus gastrolėse ne tik po Kaišiadorių rajoną, bet ir kitur.
Jų pasirodymas pravieniškiečiams labai patiko.
Beje, visa šventė buvo labai graži.
Scena iš spektaklio ,,Sakmė apie Šarūną“
Spektaklio pertraukos metu Pravieniškių seniūnė Galina Jengalyčeva įteikė padėkas vietos aktyvistams už veiklumą, iniciatyvą, aktyvų dalyvavimą bendruomenės Pravieniškės II veikloje, sporte, veikliausiems seniūnaičiams. Paminėtini jaunieji Pravieniškių sportininkai, kurie Lietuvos seniūnijų sporto varžybose pasirodė geriausiai iš kitų Kaišiadorių rajono sportininkų. Už tai pravieniškiečiai savo jaunimu didžiuojasi. Padėką gavo ir Pravieniškių bibliotekininkė Marytė Drulienė, kad po bibliotekos stogu subūrė intelektualiausius pravieniškiečius, protmūšių dalyvius. Padėka pareikšta jauniesiems vietos liberalams už aktyvią bendruomenišką veiklą ir dar daug kam, kurių visų nė nesuminėsi.
Jaunųjų aktorių pasirodymu šventė nesibaigė. Joje surengtas „Ma Ma Me“ pasirodymas, kuriame skaityta ir dainuota Marcelijaus Martinaičio, Justino Marcinkevičiaus ir Jono Meko kūryba. Dalyvavo aktorė Ligita Kondrotaitė ir aktorius bardas  Gediminas Storpirštis.
Beje, pravieniškiečių svečiais tąkart buvo Maltos ordino pagalbos tarnybos Kaišiadorių skyriaus maltiečiai, su kuriais Pravieniškių seniūnijos administracija ir bendruomenė palaiko glaudžius ryšius.

Ilmaro Žilionio nuotr.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2018 vasario 18, sekmadienis )