Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 2 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui artėjant. Įdomūs susitikimai su knygų autoriais Spausdinti
Rasa RIMKUVIENĖ, vyr. bibliotekininkė   
2017 gruodžio 11, pirmadienis

2 d klasės mokiniai ir mokytoja Z. Kolupailienė su vaikų mėgstamų knygų ,,Kakė Makė” autore Lina Žutaute
Šiais laikais, kai mūsų laiką bei dėmesį glemžiasi televizija, kompiuteriniai žaidimai ir išmanieji telefonai, knyga dažnai lieka užversta, dulkėdama lentynoje. Šių dienų vaikai mažai draugauja su knyga. Kyla klausimas: kaip sudominti vaikus knygomis, kaip „įskiepyti“  skaitymo naudą žmogui?

Mūsų progimnazijos bibliotekos patirtis rodo, kad knygų skaitomumas pagerėja po susitikimų su knygų autoriais, rašytojais. Jau kelintus metus į progimnaziją kviečiame vaikiškų knygų autorius. Susitikti su skaitytojais kvietėme rašytojus Vytautą Račicką, Sigutę Ach, Kęstutį Kasparavičių.  Šiais metais nusprendėme užsimoti didesniu ir stipresniu mostu. Surengėme renginių ciklą „Palieskime ranka knygos autorių“.  Šiuos renginius skyrėme Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui pasitikti.
Spalio 10 d. pas mažuosius skaitytojus lankėsi knygų  „Kakė Makė“ autorė ir iliustratorė Lina Žutautė. Tai puiki, šilta, laisvai bendraujanti vaikų knygų rašytoja. Po pasakojimo apie knygų kūrimą, rašytoja sulaukė begalės klausimų iš mažųjų skaitytojų. Skaitytojai, į renginį atsinešę autorės knygelių, stojo į eilę dėl rašytojos autografų Po renginio autorė stebėjosi gausa mokinių,  skaitančių jos knygeles.
Trečiokų nuotaikos po susitikimo su rašytoju, režisieriumi, bardu Vytautu V. Landsbergiu
Kitą dieną įvyko susitikimas ir su kitu ne mažiau mylimu  knygų autoriumi Vytautu  Račicku. Skaitytojų susirinko pilna salė. Tai labai populiarus rašytojas tarp mūsų skaitytojų. Jo knygos bibliotekos lentynose neužsiguli. Renginio metu rašytojas pasakojo knygų kūrimo istorijas, kaip jos gimsta, kiek laiko rašo jas, atsakė į mokiniams rūpimus klausimus. Po renginio mokiniai galėjo įsigyti naujų ir kitų autoriaus knygų su autografais.

Spalio 25-oji buvo skirta susitikimui su visiems gerai žinomu poetu, publicistu, teatro ir kino režisieriumi, vaikų rašytoju Vytautu V. Landsbergiu.
Susitikimas prasidėjo nuo dainų. Vaikai, pritariant rašytojui gitara, traukė mūsų progimnazijoje populiariausią dainą „O žvaigždė puodynėj”. Šią dainą moka visa progimnazija.
Autorius pristatė savo knygas „Milžinas Antanas“, „Pasaka apie Dievo vaikelį“, „Berniukas ir žuvėdros“, „Varlė bunkeryje“.
Atsakęs į daugybę klausimų, V. V. Landsbergis patarė vaikams labai daug skaityti, lavinti vaizduotę, atmintį. Už įdomiausius klausimus, originaliausius atsakymus vaikai buvo apdovanoti knygomis ir CD.
O progimnazija, atsidėkodama rašytojams už šiltus ir nuostabius susitikimus, įteikė Padėkos raštus už bendradarbiavimą ir mokinių skatinimą skaityti.
Štai tokia mūsų skaitymo skatinimo patirtis.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2018 vasario 23, penktadienis )