Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 28, ketvirtadienis
Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio garbei pasodino šimtą ąžuoliukų Spausdinti
Ramutė ŠIMELIENĖ   
2017 spalio 27, penktadienis

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 3-iojo sektoriaus apsaugos ir priežiūros skyriaus vyrai pasižymėjo savo pasodintąjį medelį, kad vėliau atskirtų jį nuo kitų
Praėjusį penktadienį Pravieniškėse įvyko gražus renginys, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui pažymėti.

Rytą dulkęs nemalonus lietus renginiui prasidėjus nurimo, dangus nors  ir neprašviesėjo, tačiau ir nelijo, tarsi leisdamas gausiai susirinkusiems žmonėms įvykdyti užsibrėžtą tikslą.
Medelius sodino dvi Seimo narės – Vida Ačienė ir Laimutė Matkevičienė, rajono meras Vytenis Tomkus, Teisingumo ministerijos, Kalėjimų departamento prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos ir kitų jam pavaldžių įstaigų, asociacijų ir kitų bendradarbiaujančių įstaigų atstovai, asmenys, padėję įgyvendinti idėją, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius Virginijus Ceslevičius ir darbuotojai, grupė nuteistųjų.
Pažymėtina, kad pasodinti Pravieniškėse šimto ąžuoliukų giraitę pagerbiant prasmingą jubiliejų buvo graži nuteistųjų iniciatyva.
Beje, tądien neapsieita vien ąžuoliukų sodinimo akcija. Surengta žavi preliudiją, kurią pradėjo aktorius Petras Dimša. Tai jo „paleistas“ sparnuotas posakis, kad  Pravieniškėse sodinami ne vien žmonės, bet ir medeliai, sujudino susirinkusius.
Ąžuoliuką pasodino ir rajono meras Vytenis Tomkus kartu su Pravieniškių pataisos namų direktoriaus pavaduotoju Raimondu Grabliausku
Talentingas aktorius padeklamavo keletą  savo skambių ir jausmingų eilėraščių apie Lietuvą tėvynę, tėviškėlę, apie jos gamtą ir žmones ir sulaukė smagių plojimų.

Susirinkusiems koncertavo vietos folkloro ansamblio „Praviena“ dainininkės (vadovė Ernesta Žiūkienė), kalbėjo Seimo narės L. Matkevičienė ir V. Ačienė, rajono meras V. Tomkus, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius V. Ceslevičius, buvo įteiktos Seimos ir rajono savivaldybės padėkos. Seimo padėkos įteiktos  Krikščioniškojo fondo „Tėvo namai“ prezidentui Vytautui Vaitkevičiui, Jonavos miškų urėdui Rolandui Skujai, o rajono savivaldybės padėka už glaudų bendradarbiavimą įteikta Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriui V. Ceslevičiui. Renginyje nuskambėjo mintis, kad žmogus gyvenime turi pastatyti namą, užauginti sūnų ir pasodinti medį. Daliai tądien susirinkusių į medelių sodinimo akciją gal tai buvo šansas pirmąkart pasodinti medį, įprasminti savo gyvenimo pokyčius ir galbūt pradėti naują gyvenimo etapą.
Šie šimtas ąžuoliukų užaugę ne tik teiks žmonėms pavėsį, bet ir primins, kodėl jie buvo pasodinti, sukels pasididžiavimo ir patriotiškumo jausmus.
Tai ne vienintelė tokia akcija Pravieniškėse. Šiemet čia atidarytas nuteistųjų sukurtų skulptūrų parkas, papuošęs Pravieniškes.

,,Pravienos“ folkloro ansamblio dainininkės

Sodinti medelių susirinko gausus būrys

Renginį vedė aktorius Petras Dimša

Medelį sodina Seimo narės Vida Ačienė, Laimutė Matkevičienė ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius Virginijus Ceslevičius

Alytaus pataisos namų direktorius Kęstutis Jasmontas ir Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos būrio viršininkė Irma Karpavičienė draugiškai pasodino ąžuoliuką​​Tadas, Vytautas ir Andrius. Ąžuoliukų sodinimo iniciatyva – nuteistųjų sumanymas

Tadas, Vytautas ir Andrius. Ąžuoliukų sodinimo iniciatyva – nuteistųjų sumanymas


Autorės ir Simono Dabregos nuotr.


Paskutinį kartą atnaujinta ( 2017 gruodžio 06, trečiadienis )