Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika


arrow Archyvas 2024 kovo 28, ketvirtadienis
Lietuvos liaudies buities muziejuje – tradicinė XX etnokultūrinė viktorina Spausdinti
Jovita SKARDŽIŪTĖ, Lietuvos liaudies buities muziejaus Kultūrinės veiklos vadybininkė viešiesiems ryšiams   
2017 spalio 27, penktadienis

Ar tai dzūkės tautinis sijonas?
Spalio 13 dieną Lietuvos liaudies buities muziejuje įvyko tradicinė XX etnokultūrinė viktorina, kurios tema – „Lietuvių apdarai“. Viktorinoje dalyvavo trys komandos iš Rumšiškių Antano Baranausko ir Kruonio gimnazijų, Paparčių mokyklos-daugiafunkcio centro ir Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos.

Visos komandos atliko namų darbus – paruošė kūrybingus prisistatymus bei atliko teorines bei praktines užduotis. Užduotys nebuvo lengvos, mokiniams teko pasukti galvas: sukomplektuoti moteriškus tautinius kostiumus, atsakyti į burtų keliu ištrauktus klausimus apie tautinį kostiumą, pademonstruoti, kaip nešiojamas nuometėlis, skarelė ar didelė skara. Džiugu, kad komandos šauniai susitvarkė su užduotimis – surado net pridurką!
Demonstruojami skarelės ryšėjimo būdai
Viktoriną vedė vyresnioji muziejininkė Gita Šapranauskaitė, o užduotis vertino keturi komisijos nariai: dr. Eligijus Juvencijus Morkūnas, direktoriaus pavaduotojas informacijai ir muziejininkystei, Janina Samulionytė, Buities, verslų ir amatų skyriaus vedėja, Jovita Skardžiūtė, kultūrinės veiklos vadybininkė viešiesiems ryšiams ir Kaišiadorių kultūros ir švietimo paslaugų centro metodininkė Aušra Taparauskienė.

Mokiniams bei mokytojoms už puikius pasirodymus viktorinoje, skirtoje tautinio kostiumo metams, buvo įteikti prizai, kuriuos įsteigė Kaišiadorių rajono švietimo ir kultūros paslaugų centras. Dėkojame komandoms už dalyvavimą! Lauksime jūsų atvykstant kitas metais!

Rišama žemaitiška skarelė

Apdovanoti Rumšiškių A. Baranausko gimnazijos mokiniai...

Kaišiadorių suaugusiųjų ir jaunimo mokyklos komanda...

Paparčių mokyklos-daugiafunkcio centro komanda


Paskutinį kartą atnaujinta ( 2017 spalio 28, Šeštadienis )