Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 2 skaitytojai

arrow Archyvas 2024 balandžio 20, Šeštadienis
Kelininkų išlupinėta Kęstučio gatvė pavirto pliurzyne Spausdinti
Ramutė ŠIMELIENĖ   
2017 rugsėjo 25, pirmadienis
Kaišiadoriečiai piktinasi, kad jau kone du mėnesius kelininkų išlupinėta Kęstučio gatvės pradžia nuo pat vyskupijos  rūmų vartų pavirto pliurzyne, tokiomis balomis,
Kęstučio gatvė ,,spindi“ duobių akivarais
kad jau ir žąsys galėtų po ją murkdytis. Laikas eina, o kelininkų nei girdėti, nei matyti.
Taip pat yra dvi nuomonės dėl šios gatvės eismo: dvi grupės žmonių nesutaria tarpusavyje – vieni norėtų, kad gatve būtų važinėjama laisvai, o kiti, kad eismas joje būtų dalinai ribojamas.
Pasak rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Česlovo Nevieros, tas reikalas Eismo saugumo komisijoje svarstytas jau tris kartus ir, matyt, neprieita jokios nuomonės, jeigu nesutarimai tarp gyventojų nesibaigia. Direktorius sakė redakcijai, kad gyventojų nuomonės bus svarstomos vėl, kai gatvė bus sutvarkyta.
 
Rajono  savivaldybė „neapgali“ kelininkų?

Išties, ką dabar svarstyti, jeigu gatvė nepravažiuojama? Ir dar neaišku, kada ji bus baigta, nors jos sutvarkymo terminai – iki lapkričio 15 d.
Toje gatvėje lankėmės rugsėjo 18 dienos rytą. Gatvės tvarkytojų – konkursą laimėjusios UAB „Akordas – 1“– nei kvapo. Tik liūla įmurusi gatvė.
„Išknista“ ji buvo dar rugpjūčio mėnesį, tačiau darbai toliau taip ir nepažengė. Sako, kad tai atsitikę dėl to, kad nors rangos sutartis buvusi pasirašyta balandžio 25 d., vilniškiai esą darbų negalėję pradėti dėl Palaimintojo T. Matulionio renginių Kaišiadoryse.
Taip pat buvę neaišku, ar Savivaldybė iš Kelių direkcijos gaus pinigų. Liepos 19 d. pasirašyta rajono savivaldybės ir Kelių direkcijos sutartis dėl finansavimo. Tada UAB
šsimaudžius gatvės pliurzynėje, patogus ženklas rodo, kur galima nusiplauti automobilį
„Akordas – 1“ pradėjo darbus, tačiau žmonės ėmė prašyti šaligatvio, todėl gatvė dar buvusi perprojektuota.
Anot rajono savivaldybės Ūkio plėt-ros skyriaus vyriausiojo specialisto Algimanto Genevičiaus, kelininkai galėtų dirbti, tačiau, matyt, turi darbo kituose objektuose...
Sunerimusi Savivaldybė išsikvietė kelininkus, prašydama, kad tie pasiskubintų su darbais, tie neva pažadėję, bet jų kol kas Kaišiadoryse nematyti.  
Rugsėjo 11 d. rajono savivaldybės administracijos direktorius Č. Neviera pasirašė raštą, kuriame primena, kad  UAB „Akordas – 1“ „2017 metais privalo atlikti Kęstučio gatvės kapitalinio remonto darbų už 192 tūkst. Eur.“
„Prašome jūsų  skubiai tęsti pradėtus Kęstučio gatvės kapitalinio remonto darbus, – rašoma rašte, – nes  kyla grėsmė, kad 2017 metais nebus atlikta Kęstučio gatvės kapitalinio remonto darbų  už 192 tūkst. Eur bei nebus įsisavintos 2017 m. skirtos tikslinio finansavimo lėšos.“
Kęstučio gatvės gyventojai jau gali pradėti auginti žąsis
Šito rajono savivaldybė ir bijo. Ir nors  ji grasina kelininkams, kad  neatlikus darbų ar uždelsus juos atlikti, pagal rangos sutartį kelininkams reikės mokėti atitinkamą sumą delspinigių, pastariesiems  Savivaldybės pagrasinimai – nei motais. Dirbti jie gal pradės spalio pradžioje. Jeigu pradės. Ar Savivaldybės raumenys per silpni, kad „užkrutintų“ snaudalius? Ar tam nėra jokių priemonių? Bus nekas, jeigu neįsisavinsime tikslinių lėšų.
Bus tvarkoma  visa Kęstučio gatvė per savo visą ilgį. Jos darbų vertė – 297 tūkst. Eur.  Jeigu šiemet UAB „Akordas – 1“ turėtų įsisavinti 192 tūkst. Eur, taigi sutvarkyti turės ne tik šitą išlupinėtąjį gatvės „galiuką“, bet ir perlipti į kitą Kęstučio gatvės dalį, tai kaip darbai per tokį trumpą laiką bus įsisavinti, lieka neaišku.

Autorės nuotr.

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2017 lapkričio 12, sekmadienis )