Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Skelbimai
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 gegužės 15, trečiadienis
Konstitucijos egzaminas 2017 Spausdinti
2017 rugsėjo 22, penktadienis
 
Lietuvos Respublikos Teisingumo ministerija jau vienuoliktus metus iš eilės organizuoja visuotinę teisinių žinių įvertinimo akciją – Lietuvos Respublikos Konstitucijos egzaminą. Šiemet Lietuvos Respublikos Konstitucijai – 25!
Egzamine kviečiame registruotis ir dalyvauti visus Lietuvos piliečius, mylinius savo šalį ir norinčius dar geriau išmanyti pagrindinį Lietuvos įstatymą – Konstituciją.
Konstitucijos egzaminas vyks dviem etapais: 2017 m. spalio 3 d. ir spalio 12 d.
Spalio 3 d. egzaminas vyks Kaišiadorių rajono savivaldybės (Katedros g. 4) 222 kab.  Didžiojoje salėje.
Dėl informacijos prašome kreiptis į Kaišiadorių rajono savivaldybės mero patarėją Vaidą Babeckienę, el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo automatinių reklaminių žinučių, jums reikia veikiancio Javascript, kad galėtumėte pamatyti adresą , tel. 8 346 20 456.
I etapas
* Spalio 3 d. jame galės dalyvauti visi piliečiai. Egzamino pradžia – 12 val. I etapo metu dalyviai atsakinės į 30 uždarų klausimų.
* Norintieji laikyti egzaminą savivaldybėse piliečiai iki spalio 1 d. kviečiami registruotis portale http://www.delfi.lt/konstitucijos-egzaminas/, tačiau egzaminą laikyti savivaldybėse leidžiama ir iš anksto neužsiregistravusiems asmenims.
* Piliečiai ir teisinį išsilavinimą turintys ar teisę studijuojantys asmenys egzaminą taip pat galės laikyti internetu portale www.delfi.lt. Internetu laikyti egzaminą galima bus spalio 3 d. nuo 12 val. iki 13 val. Laikantieji internetu dalyvaus tik I egzamino etape.
II etapas
* Spalio 12 d. skirtas geriausiai I etape pasirodžiusiems piliečiams.
*  Į II etapą patekę egzamino dalyviai apie laikymo vietą ir laiką bus informuoti individualiai.
Konstitucijos egzamino 2017 laimėtojai bus pasveikinti. Spalio 25 d. per iškilmingą ceremoniją Prezidentūroje. Jiems bus įteikti organizatorių ir projekto partnerių įsteigti prizai.
Su egzamino taisyklėmis susipažinti galite čia: www.konstitucijosegzaminas.lt

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2017 spalio 17, antradienis )