Naujienos
Archyvas
Redakcija
Reklama
Privatumo politika

Šiuo metu 1 skaitytojas

arrow Archyvas 2024 kovo 29, penktadienis
Gerbiami kaišiadoriečiai, Spausdinti
2017 birželio 20, antradienis


Šiemet esame apdovanoti ypatingai svarbiu istoriniu įvykiu – Kaišiadorių vyskupo Teofiliaus Matulionio paskelbimu palaimintuoju. Ta proga kviečiame Jus, mieli kaišiadoriečiai, prisidėti prie šio įvykio papuošiant savo namus ar balkonus vėliavomis, gėlėmis, langus - plakatais (juos galima pasiimti Verslo informacijos centre, Kaišiadorių rajono savivaldybėje ar Klebonijos raštinėje).
Taip pat kviečiame aktyviai dalyvauti beatifikacijos programoje:
- Birželio 24 d. 12.30 val. – Iškilmingas Popiežiaus Legato kardinolo Angelo Amato SDB sutikimas prie Kaišiadorių rajono savivaldybės; 16.30 val. vyskupo ir kankinio Teofiliaus Matulionio sarkofago išlydėjimas iš Kaišiadorių į Vilnių. Į Popiežiaus legato sutikimą bei sarkofago išlydėjimą kviečiame ateiti nešiniems Lietuvos vėliavėlėmis, baltais ir geltonais balionais, esant galimybei - pasipuošus tautiniais rūbais.
- Birželio 25 d. 14.00 val. Vilniaus arkikatedros aikštėje vyks iškilmingos šv. Mišios, kurių metu vyskupas Teofilius bus paskelbtas Palaimintuoju.
- Birželio 26 d. 11.30 val. – Palaimintojo Teofiliaus sarkofago sutikimas prie Kaišiadorių katedros.
- Liepos 2 d. 12.00 val. – Iškilmingos šv. Mišios Kaišiadorių katedroje dėkojant Viešpačiui už vyskupo ir kankinio Teofiliaus paskelbimą Palaimintuoju. Po pamaldų vyks koncertinė programa ir miesto vaišės: būsite vaišinami kareiviška koše, gira, arbata. O jus, mielieji, kviečiame atsinešti ir savo vaišių, kad visi kartu švęstume ir išgyventume bendrystę prie bendro miesto stalo.

Kaišiadorių parapijos klebonas mons. Rimvydas Jurkevičius
Kaišiadorių rajono savivaldybės meras Vytenis Tomkus

Paskutinį kartą atnaujinta ( 2017 rugpjūčio 10, ketvirtadienis )